joulu

Chocolate cookies

Enää viikko jouluun! Jos on lahjat vielä ostamatta tai ei meinaa keksiä mitä ostais, niin tässä olis kiva vinkki. Itsetehdyt suklaa cookiet on sisältä ihanan pehmeitä ja päältä herkullisen rapeita ja niitä voi maustaa lahjan saajan makumieltymysten mukaan! Tässä on hyvä perusohje, jota on helppo muokata. Oon aina niin innoissani kun löydän jonkun tosi helpon ja hyvän reseptin, jota voi muokatakkin. Kun on pari kertaa kokeillut ja todennut jonkun reseptin hyväks, niin eri versioita on aina helppo tehdä vaikka sesongin mukaan. Alkuperäinen ohje näihin kekseihin on yhdestä mun lemppari ruokablogista, Wicked sweet kitchenistä. Ihan mielettömän herkullisia ohjeita, kannattaa kurkata!

Syötäviä lahjaideoita on nyt kaikki ruokablogit pullollaan ja halusin myös antaa oman vinkin. Mun mielestä on ihanaa antaa itsetehtyjä lahjoja ja on kivaa kun pääsee leipomaan ja askartelemaan nättejä paketteja. Ainakin tulee persoonallisia lahjoja ja varsinkin niille, joilla on jo kaikkea, tämmönen herkkulahja on kiva antaa! Tästä ohjeesta tulee parikymmentä keksiä, joten riittää vaikka useampaankin pakettiin :) 

Chocolate cookies:

(n.20 kpl)

115g kylmää voita

1½ dl sokeria

1 kananmuna

2 ½ dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

100g suklaarouhetta *
1-2 tl lempparimausteita **

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi kahdelle pellille. 
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kulhossa ja laita sivuun odottamaan. (Lisää myös valitsemasi mausteet kuivien aineiden joukkoon)
3. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
4. Lisää kuivat ainekset taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää myös rouhittu suklaa* ja sekoita lastalla tai käsillä tasaiseksi.
5. Pyöritä kämmenien välissä taikinasta pieniä palleroita, laita pellille ja litistä vähän. Jätä pari senttiä palleroiden väliin. 
6. Paista keksejä uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia, kunnes keksien pinta ei enää kiillä. Anna jäähtyä pellillä pari minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
7. Koristele keksit ja laita kauniiseen purkkiin tai rasiaan. Mukaan kannattaa laittaa kortti jossa lukee ainekset, jotta saaja tietää mitä kaikkea keksit sisältää :)
 
*Makuvaihtoehtoja:
pähkinärouheet
erilaiset karkit mm. marianne, m&m, candy cane, omar...
suklaarouheet
kuivatut hedelmät

**mausteet esim. kaneli, piparkakkumauste, vanilja, kaardemumma...

Koristeluun:
tomusokeria
sulatettua suklaata
strösseleitä
karkkeja
suklaarouhetta

...käytä mielikuvitusta! :)
 
Mun mielestä keksit on hyviä ihan vaan suklaisina, mut koitin tehdä jouluisia minttusuklaaversioitakin candy cane tangoista ja oli kyllä hyviä nekin! 
 
comments powered by Disqus