DIY

DIY: teksti- ja printtitaulut

Oon hurahtanut tekemään kaikkia erilaisia teksti- ja printtitaulujaa kotiin! Useemmassa nettikaupassa myydään vaikka mitä ihania julisteita ja oonkin vähän niistä saanut näihin omiinkin inspiraatiota. Mm. Desenio ja Sealoe on täynnä upeita printtejä ja voisin niistäkin ottaa kotiin melkein mitä vaan! Mutta koska tykkään itekkin askarrella niin oon kehitellyt omia versioita. Näillä ite tehdyillä printtitauluilla saa mun mielestä kivaa ilmettä kotiin ja niitä voi aina vaihdella helposti. Ja niillä saa myös kivasti vähän väriä sisustukseen. Ajattelin vinkata teillekkin kuinka helposti, edullisesti ja vähällä vaivalla saa persoonallista ilmettä kotiin :) Tarvitaan vaan paperia, sakset, liimaa, vesivärit, tusseja, ehkä tulostin  ja vähän mielikuvistusta.

Tulostaminen

Jos on mielessä joku kiva teksti minkä haluaa tauluun niin helpointa on vaan näpytellä teksti Wordiin ja tulostaa se. Erilaisia fontteja saa ladattua esimerkiksi dafont sivulta. Omista kuvista saa myös ihania taluja. Ton ruusukimppu-kuvan oon kännykällä napannut ja oon sen vaan kotitulostimella printannut. Toimii ihan kivasti mun mielestä tossa taulunakin. 

Piirtäminen & maalaaminen

Löysin Akateemisesta kirjakaupasta kultaisen vesivärinapin ja sillä syntyi mm. toi Love-tekstitaulu. Mustalla vesivärillä taas oon tehnyt sydämen mun "laukkuhyllylle". Ei mitään kovin erikoisia, mutta tykkään ite niistä kovasti. Ripsitauluun, joka on mun yöpöydällä, löytyi idea muistaakseni Etsystä. Sekin oli helppo ite toteuttaa vaan mustalla tussillä piirtämällä. Myös kulta-ja hopeatusseilla saa kivoa tekstejä!

Leikkaa & liimaa

Keittiön ananaksen oon tehnyt leikkaamalla glitterpaperista ananaksen ja liimaamalla palat valkoiselle paperille. Samoin eteisen good vibes -tekstin oon leikannut kultaisesta paperista ja liimannut vaaleanpunaiselle paperille. Kuvat ja tekstit kannattaa ensin piirtää koristepaperin takapuolelle ja ne täytyy piirtää peilikuvana. Erilaisia koristepapereita löytyy mm. Tigerista, Sinooperista ja Akateemisesta kirjakaupasta. Kannattaa myös hyödyntää erilaisia lahjapapereita!

Meillä vaihtuu kotona nää taulut tosi usein kun saan aina uusia ideoita ja löydän uusia tekstejä tai kuvia joita haluun kotiin. Vaihtelen myös taulujen paikkoja ja teen erilaisia "kollaaseita" hyllyille. Ja kun vaihtaa vielä eri värisiä ja kokoisia kehyksiä niin vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon! Mä ajattelin seuraavaksi etsiä jotkut kultaiset kehykset... Olisiko jollain vinkata mistä löytyisi kivoja?:)

Ihanaa lauantaita kaikille<3

comments powered by Disqus