makeat leivonnaiset

Gluteenittomat korvapuustimuffinssit

Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää! En oikeestaan ikinä tee pullaa ja viime vuonnakin korvapuustipäivänä tein korvapuustien sijaan kanelipullalta maistuvia muffinsseja. Se oli tosi hyvä keksintö, koska ainakin mulla tulee tavallisesta pullasta vatsa tosi kipeäksi hiivan takia. Tänä vuonna halusin tehdä taas uuden version, koska pitäähän korvapuustipäivänä nyt jotain pullaa saada :D 

Pullat on aika työläitä tehdä kun taikinaa pitää vaivata ja kohotella useaan kertaan, joten tässä olisi nyt super helppo ja nopea vaihtoehto, jonka ehtii arki-iltanakin tehdä. Kotiin saa ihanan pullan tuoksun ja vatsakin kiittää kun hiiva ei turvota ;) Meillä nämä sai ainakin tosi hyvän vastaanoton ja ohje käskettiin laittaa heti muistiin! Tässä se siis tulee :)

Gluteenittomat korvapuustimuffinssit

12 kpl

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 dl mantelijauhetta

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl kaardemummaa

1 tl kanelia

2 tl leivinjauhetta

2 munaa

2 dl maitoa / mantelimaitoa

100g voita / margariinia

n. 2 dl tomusokeria

2 rkl vettä

Laita paperiset muffinssivuuat muffinssipellille ja uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Riko joukkoon munat ja kaada maito sekä sulatettu voi myös sekaan. Sekoita hyvin ja lusikoi taikinaa tasaisesti muffinssivuokiin. Paista uunissa 15-20 minuuttia kunnes muffinssit ovat kullanruskeita. 

Sekoita tomusokeria ja tilkka vettä kulhossa paksuksi kuorrutteeksi ja lusikoi sitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Herkuttele kahvin tai kylmän maidon kanssa!

comments powered by Disqus