kakut

Mustikkajuustokakku

Tässä tulee blogin eka resepti! Ja tietty kakkuresepti, koska rakastan kakkuja!

Tein tän hyydytetyn mustikkajuustokakun pari viikkoa sitten pikkuveljen synttärijuliin ja siinä yhdistyy ihanasti tuoreiden mustikoiden kanssa vanilja. Ja on siinä yks salainen ainesosakin. Tai ei niin salainen koska kerron sen nyt, se on kaneli! Ilman sitä tää kakku ei olis yhtä hyvää, joten jos teet tätä, muista laittaa sitä! Eikä muuten maistu yhtään jouluiselta vaikka kaneli onkin ehkä vähän jouluinen mauste!

Hyydytettävät kakut on oikeestaan tosi helppotekosia, mutta vaiheita on paljon, varsinkin jos tekee useemman eri kerroksen. Kakun teon voi kuitenkin jakaa useemmalle päivälle niin tehtävää ei oo niin paljon kerralla. Mä tein tän kakun pohjan ja mustikkakerroksen jo päivää ennen tarjoilua ja vaniljakerroksen tarjoilupäivän aamuna. Ja koristelin vasta just ennen tarjoilua.

Vaikka kakun tekoon menee aikaa niin se on kuitenkin sen arvoista! Tää oli ihan super hyvää, raikasta ja täyteläistä! Eikä sitä jäänyt kun muutama (liian pieni) pala seuraavan päivän aamupalaksi.
 

Keksipohja:

200g Digestive- keksejä

50 g voita

1 tl kanelia

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Lisää mukaan myös kaneli. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.
 

Mustikkatäyte:

200 g mustikoita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kermaa

1 dl sokeria

4 liivatetta

1 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat ja sekoita tuorejuusto niiden joukkoon. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja yhdistä mustikkaseoksen kanssaa. Kuumenna vesitilkka mikrossa kiehuvaksi ja sekoita pehmenneet liivatteet kuumaan veteen. 


Kaada liivatteet ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. 

Vaniljatäyte:

250 g rahkaa

2 dl kermaa

3 keltuaista

1,5 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

5 liivatetta

1 rkl vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kermaa vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset sekereiden kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon ensin varovasti rahka ja sitten keltuaisvaahto.

Lämmitä taas vesitilkka kiehuvaksi ja sekoita pehmenneet liivatteet joukkoon. Kaaha ohuena nauhana vaniljaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada vaniljatäyte mustikkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
 

Koristeluun:

1,5 dl kermaa

1 dl mustikoita

2 Digestive-keksiä

mintunlehtiä

kanelia

Inspiraatio koristeluun tuli mustikkametsästä. Kermavaahtopursotukset tein pyöreällä tyllalla tahallaan vähän eri kokoisiksi ja päälle ripottelin mustikoita ja kanelia ja lisäsin sinne tänne minttua ja keksinpaloja. Lopputuloksesta tuli tasaisen epätasainen! 

Käytin tässä halkaisijaltaan 22 senttisstä irtopohjavuokaa. Kakusta tulee just sopivan korkea ja näyttävän näköinen. Laitoin vuuan ympärille myös reunakalvon, niin kakun sai näppärästi irti vuuasta.

Tän kakun syöjiä oli seitsemän, mutta siitä olis kyllä riittänyt helposti ainakin kymmenelle henkilölle. Santsipalat olis tosin jäänyt harmittavan pieniks jos syöjiä olis ollut enemmän!
 

Mun mielestä kakun pohjaan ei kannata käyttään mitään muita kun aitoja Digestive-keksejä. Ei mitään halpisversioita eikä vähärasvaisia. Aidoissa on vaa oikeesti paras maku ja oon sitä mieltä, että jos tehdään jotain herkkua, niin tehdään sitten kunnolla! Sama pätee voihin. Voi on vaan parempaa kun margariini! 

"What is better than butter? More butter!"

Tää on superfoodia!

Antakaa muuten palautetta jos ohjeet tuntuu epäselviltä. Ite tykkään aina lukea ohjeet niin, että niissä on vaan lyhyesti ja selkeästi kerrottu mitä tehdään ja muut vinkit on sitten erikseen ettei ajatukset mee sekaisin leipoessa.

Ja kertokaa miten kakku onnistui jos kokeilitte mun reseptiä! 

Makoisaa viikonloppua ja kivoja leivontahetkiä!

comments powered by Disqus