tyyli

Inspiraatiota juhlapukeutumiseen

Pikkulauantain kunniaks inspiraatiota syksyn ja talven juhlapukeutumiseen! Mulla on tällä viikolla synttärit, ja suunnitelmissa olis viikonloppuna illallistamista poikaystävän kanssa ja kahvittelua perheen kanssa. Päälle haluisin laittaa jotain vähän spesiaalia, mut kuitenkin melko arkista. Etsin Pinterestistä vähän inspiraatiota tulevia muitakin syksyn ja talven juhlia ajatellen ja silmää miellytti eniten kaikki smaragdin vihreä. En olis ikinä uskonut. En oo ikinä ollut vihreen fani, ja ennen oon jopa vihannut kaikkea vihreetä vaatteissa. Nyt mun silmissä kiiltää koko ajan vaan smaragdiset sydämet! Never say never.

No mun vaatekaapistahan ei mitään vihreetä löydy, joten pitää varmaan tehdä vielä kierros kaupoilla ennen viikonloppua. En enää nykyään kuitenkaan haluu käyttää kauheesti rahaa tosi juhlaviin vaatteisiin, koska käyn tosi harvoin missään juhlimassa, enkä haaluu ostaa vaatetta vaan kaappiin roikkumaan. Illanistujaisiin, kavereiden synttäreille tai treffeille tykkään laittaa jotain vähän arkisempaa, mut kuitenkin juhlavaa. Perus arkivaatteita saa helposti muokattua juhlavammiks, kun jalkaan laittaa korot, huuliin punaista ja viimeistelee lookin isommilla koruilla. Jotain perusvaatetta vihreessä sävyssä täytyy siis varmaan lähtee etsimään!

Kaappiin kannattaa kuitenkin ehkä hommata muutama "statement piece", jotka on helppo yhdistää perusvaatteisiin. Syksyn ja talven juhliin, varsinkin pikkujoulukauteen, on kuulunut jo useemman vuoden ajan paljetit. Harakka mun sisällä rakastaa kaikkea kiiltävää eikä paljetit oo poikkeus. Paljettinen hame tai toppi on just täydellinen spesiaalivaate, jos tarvii jotain helposti yhdisteltävää ja vähän arjesta poikkeavaa. 

Paljettisia vaatteita yhdisteltäessä kannattaa miettii tarkkaan, ettei lookista tuu kuitenkaan mauton. Esimerkiks lyhyen hameen kanssa kannattaa valita pitkähihainen arkisempi paita tai neule ja taas pienen paljettitopin kanssa pidempi midi hame. Mekoissa taas suosisin pitkiä hihoja, jolloin lyhyempi helma ei tee kokonaisuudesta liian paljastavaa. 

Usein pienenä sain synttäriks jonkun uuden juhlavaatteen ja sillä mentiin kaikki syksyn juhlat. Synttärit, isänpäivä, koulun joulujuhlat, uusivuosi. Muistan kun siitä juhlavaatteesta tuli aina niin hyvä fiilis ja sama fiilis tulee vieläkin aina kun saa laittautua vähän enemmän kun arkena. Jotenkin vaan tykkään niin paljon syksyn ja talven juhlista kun niistä on niin hyviä muistoja, ja muutenkin kylmän vuodenajan juhlamuoti on enemmän mun makuun kun kaikki kesämekot. Vaiks en voi kieltää, ettenkö tykkäis myös niistä... Onneks meillä on vuodenajat! 

Toivottavasti kuvista on muillekin ispiraatiota! Mä taidan etsiä vielä jotain vihreetä viikonlopuks tai sitten päälle valikoituu kultaisia paljetteja. Tai sitten tuttu ja turvallinen pikkumusta. Tai ehkä ei mitään näistä. Naisilla on oikeus muuttaa mieltä, eiks vaan ;)

Mitä te meinaatte laittaa päälle syksyn juhliin? :)


Kuvat: Pinterest

comments powered by Disqus