makeat leivonnaiset

Kevyet vadelmamuffinssit

Ihanaa sunnuntaiaamua! Mulla alkoi eilen työt vasta iltapäivällä joten ehtisin nautiskella aamupalan vähän pidemmän kaavan mukaan. Oon aika usein lauantaisin ja sunnuntaisin töissä niin viikonloput ei tunnu viikonlopuilta mutta herkkuaamupalalla saa edes vähän arjesta poikkeavaa fiilistä :)

Joskus tekee mieli vähän kevyempää herkkua jota voi syödä hyvällä omallatunnolla. Varsinkin jos edellisenä iltana on mennyt herkuttelu vähän överiksi... Nää hiukan kevyemmät muffinssit syntyi alle puolessa tunnissa niistä aineista mitä kaapista sattui löytymään. Kevyempiä nää on sen takia, että perinteisen voin ja kerman tilalla on öljyä ja maitoa. Vaikka yleensä oon sitä mieltä, että ei kannata tehdä mitään kevytversioita niin nää oli kyllä oikeestaan tosi hyviä ja kuohkeita ja maistui ihanilta suoraan uunista tulleina. Ei ollut liian makeita ja marjat oli kivan kirpeitä taikinan joukossa. Yllätyin ite näistä erittäin positiivisesti ja poikaystäväkin kehui että oli tosi hyviä! Mulla painui vadelmat tonne muffinssien sisälle kun ne kohosi uunissa niin reilusti mutta sisällä oli sitten kivoja ylläreitä. Nää sopi tosi hyvin aamupalalle ja oli vielä niin helppo ja nopee tehäkkin! Ei voi aamu enää paremmin alkaa! Tässä on ohje teillekkin :)

Vadelmamuffinssit

6-7 kpl

 2 dl jauhoja

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 sitruunan kuori raasteena

1 muna

1 dl maitoa

½ dl rypsiöljyä

vadelmia tai muita marjoja

Sekoita kulhossa jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori kuivien aineiden joukkoon. Lisää muna, maito ja öljy ja sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.

Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuuat ja lusikoi taikinaa niihin. Painele jäiset marjat taikinan joukkoon. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes muffinssit on saaneet vähän väriä. Nautiskele lämpiminä :)
 

Rentoa sunnuntaita kaikille! Mulla se menee taas töissä mutta onneks evääks jäi vielä muutama muffinssi ;)

comments powered by Disqus