makeat leivonnaiset

Kuppikakut ruusupursotuksella

Herkuttelu vaan jatkuu! Huomenna vietetään ystävänpäivää ja mun leivontavinkki on nää söpöt vaaleanpunaiset ruusukuppikakut! Näissä ruusuissa maistuu raikkaan keväisesti sitruuna, valkosuklaa ja vanilja. Tää kuppikakkuohje on mun vakkari ja itseasiassa oon tehnyt samalla ohjeella myös suklaisia kuppikakkuja. Sillon vaan 1 dl jauhoista vaihdetaan kaakaojauheeseen. Mulla onnistuu kuppikakut yleensä aina tällä reseptillä ja niistä tulee tosi meheviä. Ja nää on vielä tosi helppo ja nopee tehdä. 

 
Kuppikakut on niin kivoja kun niistä saa aina eri näköisiä helposti. Näistäkin vois jättää kuorrutteesta punaisen värin pois niin sais valkoisia ruusuja. Tai pursotuksen vois tehdä eri tyllalla ja koristella valmiit kuppikakut vaikka suklaarouheella, marjoilla tai aidoilla kukilla. Näitä tehdessä saa olla luova!

Pari vinkkiä kuitenkin vielä tohon ruusupursotukseen. Kauneimman ruusupursotuksen oon saanut tehtyä Wiltonin 1M tyllalla (tähtitylla), joten suosittelen ostamaan sen, jos meinaa tehdä näitä pursotuksia. Ruusupursotus aloitetaan pyörittämällä kuppikakun keskeltä reunoille vastapäivään. Tärkeetä on pitää pursotinpussi koko ajan pystysuorassa niin kaunis ruusu syntyy ihan itellään :) 


Valkosuklaa sitruunakuppikakut

(noin 12 kpl)

100g voita

4 dl jauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

1 ison sitruunan kuori raastettuna

2 kananmunaa

2 dl kermaa

100g valkosuklaarouhetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Mittaa kulhoon ensin kaikki kuivat aineet ja sekoita ne hyvin keskenään. Rouhi valkosuklaa ja lisää kuivien aineiden sekaan. Riko joukkoon kananmunat ja kaada mukaan myös kerma. Sekoita vähän ja lisää vielä jäähtynyt voisula. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi paperisiin muffinssivuokiin muffinssipellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Kuppikakut saa jäädä sisältä vähän meheviksi, joten ei kannata paistaa liikaa. Vain sen verran että ne on kauniin värisiä.

Valkosuklaa voikreemi

200g voita

2 dl tomusokeria

100g valkosuklaata

1 sitruunan kuori raastettuna

punaista elintarvikeväriä
 

Kuutioi voi ja anna sen olla huoneenlämmössä ennen kun aloitat kreemin teon. Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Lisää myös raastettu sitruunan kuori mukaan ja vatkaa kunnolla seos tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa sekä elintarvikeväri ja vatkaa kreemi valmiiksi. Jos kreemi pehmenee ja lämpenee liikaa, se kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin viilenemään, jotta pursotus on helpompaa. Laita valmis kreemi pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Jos kuppikakut on kohonneet uunissa liikaa, ne kannattaa leikata veitsellä tasaisemmiksi niin pursotus onnistuu helpommin! Kuorrutteen takia kuppikakut täytyy säilyttää jääkaapissa, mutta ne kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön ennen herkuttelua.


Ihanaa viikonloppua ja ystävänpäivää <3
 

comments powered by Disqus