jälkiruoat

Marenkileivokset


Kesä alkaa olla virallisesti lopussa, mutta vieä siitä ehtii nauttimaan vaikka näillä ihanilla marenkileivoksilla!

Pavlova on venäläisen balettitanssijan, Anna Pavlovan, mukaan nimitetty marenkijälkiruoka. Yleensä pavlovat on isoja kakkuja, mutta me tehtiin äidin kanssa muutama viikko sitten minikokoisia marenkileivoksia. Niiden sisälle/päälle laitettiin raparperihilloa, kermavaahtoa ja päälle vielä tuoreita marjoja. Täydellinen kesäherkku!

Marenki on tosi makeeta varsinkin kun siihen viellä yhdistää kermavaahtoa. Siks jälkkäriin kannattaa lisätä jotain kirpeämppää hilloa ja raikkaita marjoja.

Näistä tuli aika isoja leivoksia ja ajateltiinkin, että ens kerralla pursotetaan pienemmällä tyllalla pienempiä marenkileivoksia. Nää on kuitenkin niin makeita, että pienempikin annos olis ehkä riittänyt...Ehkä.Marenkileivokset ( n. 7 kpl) :

3 valkuaista

2 dl sokeria 

1 tl sitruunamehua

Koristeluun:

2 dl kermavaahtoa

marjoja

raparperihilloa
mintun lehtiäVatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu. Sen ansiosta marengin sisus jää vähän sitkeäksi ja pinta ihanan rapeaksi.

Marenkivaahto on valmista kun se on kovaa ja kiiltävää. Kun vatkaimen pyöräyttää vaadossa ja nostaa pystyyn, marengin pitäisi jäädä huipuksi suoraan ylöspäin.

Laita marenki pursotinpussiin ja pursota pieniä leivoksia. Aloita tekemällä tasainen pohja ja nosta reunat korkeammiksi, jotta syntyy pieni kuppi.

Paista uunissa 100 asteessa 1 tunti ja 20 minuuttia. Jos on aikaa, voi lämpötilaa pudottaa vielä alemmas ja paistoaikaa pidentää. Näin marenki pysyy kauniin valkoisena.

Vatkaa kerma ja laita sitä hillon ja marjojen kanssa marenkikuppeihin. Kuppien sisäosaa voi painaa vähän lyttyyn, jotta täytteet mahtuu paremmin sisälle. Viimeistele mintun lehdillä ja tomusokerilla. Koristelu kannattaa tehdä vasta just ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy mahdollisimman rapeana.Kaks annosta oli mulle just sopiva annos, haha!

comments powered by Disqus