kakut

Mansikka & lime moussekakku

Sateisen viikonlopun pelastus on mansikkakakku! Kehiteltiin äidin kanssa ihana mansikka-lime moussekakku muutama viikko sitten ja halusin jakaa ohjeen tännekkin! Tää on täydellinen kesäkakku vaikka juhannukseksi, kesäjuhliin tai vaikka vaan piristämään sateista päivää! Ihanan raikas, ei liian makea ja helppo tehdä! :)


Mansikka-lime moussekakku

Pohja:

n. 12 kpl Digestive keksejä
n. 50g voita
 
Täyte:
 
200g vaniljarahkaa tai limerahkaa ( Valio)
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
n. 100-150g mansikoita soseutettuna
2 limen kuorta raasteena 
3 valkuaista
3 dl kermaa
1 limen mehu
7 liivatetta
 
1. Ota kaikki aineet ajoissa huoneenlämpöön. 
2. Laita n. 20-24 senttisen irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.

Pohja 
3. Murskaa keksit ja kaada murujen sekaan sulatettu voi. Sekoita hyvin, kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Moussetäyte
4. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. 
5. Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri. (Jos käytät tavallista rahkaa maustetun sijaan, tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa!) Lisää joukkoon soseutetut mansikat ja limen kuoriraastetta. Vatkaa vähän tarvittaessa.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä täytteeseen varovasti käännellen.
7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja laita sivuun odottamaan.
8. Purista limen mehu mukiin ja kuumenna se kiehuvaksi mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan mehuun. Jäähdyttele seosta hetki sekoitellen.
9. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen.
10. Lisää vielä viimeisenä valkuaisvaahto varovasti käännellen täytteeseen. 
11. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4-5 tuntia tai mieluiten yön yli. Kakun voi myös pakastaa ja ottaa sulamaan muutamaa tuntia ennen tarjoilua. 
12. Koristele haluamallasi tavalla ja nautiskele kesäfiiliksen nostattamiseksi! 
 
Mukavaa ja makeaa viikonloppua kaikille! <3
comments powered by Disqus