makeat leivonnaiset

Mustikkatortut

Nyt on jo syyskuu ja mulla oli vielä pakkasessa viime jouluisia torttutaikinalevyjä... Onneks oli koska yhtenä iltana kun oli vaan pakko saada jotain leivonnaista, sain tehtyä näitä ihania mustikkatorttuja! En vielä viittinyt tehdä joulutorttuja, vaikka olis ollut kaapissa myös luumuhilloa ja glögiä(??). Ajattelin alottaa jouluherkuttelun vasta sitten marraskuussa, heh.

Torttutaikinalevyt on kyllä tosi käteviä kun ei jaksa sen kummemmin leipoa. Ja niitä voi tehdä just sen määrän kun tarvii. Vaikka vaan yhden itselle ( tai kolme) sillon kun tekee mieli makeeta. Pakko kokeilla tehdä jotain omppujuttujakin myöhemmin syksyllä! 

mustikkatortut:

torttutaikinalevyjä/voitaikinalevyjä pakastimesta

kananmuna voiteluun

kermaa

lemon curdia

mustikoita
 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota torttutaikinalevyt sulamaan ja leikkaa ne kahteen osaan kun ne on pehmenneet hetken. Käy torttujen reunat läpi veitsellä niin että syntyy ohut viilto jokaiseen reunaan. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi torttujen paistuessa. Kun ne on tulleet uunista, paina keskusta lyttyyn. Sen pitäisi onnistua helposti ja nätisti viiltojen ansiosta! Täytä tortut lemon curdilla, kermavaahdolla ja marjoilla. Tomusokerilla saa vielä nätin koristelun, jos haluaa fiinimmän lookin, ja se antaa myös lisää makeutta!

Nopeeta, helppoa ja vie ihan varmasti makeanhimon!

Kivaa ja makoisaa torstai-iltaa! 

comments powered by Disqus