makeat leivonnaiset

Omenaruusut

Ihanaa Huhtikuun ensimmäistä! Tää ei oo mikään aprillipila vaan ihan oikeesti herkullinen ohje omenaruusuihin! Joulusta jääneet torttutaikinat ja hillot saa vähän keväisemmän ilmeen ;) Ekan kerran näin näitä söpöjä omppuruusuja jossain blogissa jo viime keväänä mutta vasta nyt oon saanut ite testattua ja ajattelin laittaa ohjeen tännekkin. Oli nimittäin niin hyviä ja helppoja tehdä!
 

Omenaruusut

6 kpl

3 torttutaikinalevyä/voitaikinalevyä

1 iso omena

omenahilloa

vaniljatuorejuustoa

kanelia
 

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa omenasta mahdollisimman ohuita siivuja ja laita ne kulhoon. Kaada päälle kuumaa, melkein kiehuvaa vettä ja anna siivujen pehmetä pari minuuttia.

Kun taikinalevyt on sulaneet, leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja kaulitse hiukan ohuemmiksi ja pidemmiksi. Lusikoi taikinoiden päälle hilloa ja tuorejuustoa ja ripottele päälle kanelia (tai käytä omena-kanelihilloa). Täytteitä ei kannata laittaa kauhean paljon tai ne pursuaa muuten ulos rullattaessa!

Laita pehmenneet omenasiivut taikinoiden päälle pituussuunnassa niin, että ne tulevat hiukan yli reunasta. Taita taikinan toinen puoli omenoiden päälle ja rullaa ruusuiksi.

Laita omenaruusut muffinssivuokiin muffinssipellille ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Noin puolessa välissä on hyvä laittaa omppuruusujen päälle foliota ettei ne pala. Viimeistele jäähtyneet ruusut tomusokerilla.

Mulle ainakin kelpaisi nyt kimppu näitä ruusuja! Herkullista viikonloppua kaikille ja ihanaa kevään alkua! Ei tosin vaikuta kovinkaan keväiseltä kun ulkona leijailee lumihiutaleita.... 

comments powered by Disqus