kakut

Pienet pakastetut juustokakut

Heippa pitkästä aikaa! Nyt kesällä en oo juurikaan ehtinyt avata konetta, mutta niin kauan kun kesää on jäljellä niin haluan jakaa ohjeen yhteen mun joka kesän lemppari jälkkäriin! Tätä reseptiä voisi melkeinpä sanoa meidän perheen bravuuriksi. Ohje on alunperin mun veljen kummitädiltä saatu ja tätä meillä on syöty lukemattomia kertoja siitä asti kun ollaan oltu ihan pieniä. Tää on aina yhtä hyvää ja vielä tosi helppo tehdä!
 

Kyseessä on pakastettava juustokakku ja se sopii ihanasti kesään! Kermainen, vaniljainen ja vähän jäätelömäinen kakku on täydellistä tuoreiden kotimaisten marjojen kanssa. Tästä ohjeesta voi tehdä perinteisesti kakun 22-24 senttiseen irtopohjavuokaan tai sitten voi tehdä, niin kuin mä Juhannuksena, pieniä yksittäisiä kakkuja muffinssivuokiin. Jos syöjiä on vaan muutama niin ei tarvitse ottaa kerralla koko kakkua sulamaan. Ja miten ihanaa, kun pakkasessa on valmiina pieniä kakkuja kun makeanhimo yllättää tai jos haluaa hellepäivänä herkutella auringossa parvekkeella viileää kakkua! 
Juustokakku
 
12 kpl Digestive keksejä
n. 50 g voita
1 tl kanelia
3 valkuaista
3 dl kermaa
3 keltuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

päälle marjoja, keksimurua ja kanelia

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan tai laita muffinssipellille paperisia muffinssivuokia valmiiksi.
2. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi sekä kaneli murujen joukkoon. Painele seos valitsemasi  vuuan pohjalle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. 
5. Vatkaa keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. 
6. Yhdistä kaikki vaahdot varovasti lastalla käännellen. 
7. Kaada täyte pohjan/pohjien päälle ja laita pakkaseen vähintään 5 tunniksi. 
 
Ota kakku noin puoli tuntia ennen syömistä sulamaan. Pienemmissä vuuissa tehdyt kakut sulavat hieman nopeammin. Koristele haluamillasi marjoilla, keksimurulla ja ripauksella kanelia. Kaneli on tässä ohjeessa mun mielestä se salainen ainesosa, joka yhdistää jotenkin kaikki maut toisiinsa. Suosittelen kokeilemaan! 
 
 

Nam, tulee vesi kielelle! Pitää varmaan tehdä taas uusi satsi näitä pakkaseen, edelliset on jo aikoja sitten syöty. Juustokakkua pitäisi aina olla hätävarana pakkasessa, varsinkin nyt kesällä. Me oltiin eilen äidin kanssa poimimassa vadelmia talvea varten ja ne olisi sopineet tähän juustokakun päälle täydellisesti! Noh, tein kinuskikastiketta ja sekin oli kyllä aika ihanaa marjojen kanssa ;) 

Olisi kiva kuulla onko teillä jotain lemppari kesäjälkiruokia tai bravuureita? Ja kerrottehan jos kokeilette tätä reseptiä :)

Ihanaa ja  aurinkoisen kesäistä viikkoa kaikille <3 

comments powered by Disqus