kakut

Piparisuklaa kuivakakku

Heippa ja rauhallista perjantai-iltaa! Nyt lähtee jakoon alkuviikolla lupailemani suklainen resepti. Kyseessä on kuivakakku, joka on helppo ja nopea tehdä ja kakusta ei todellakaan tule kuivaa vaan erittäin mehevää. Reseptin olen saanut äidiltäni ja kakun tein mummon vanhaan kauniiseen vuokaan. Tällä samalla reseptillä syntyy äidin keittiössä aina ihania eri variaatioita kuivakakusta, mutta halusin kokeilla nyt jouluista versiota. En ole ikinä ennen tehnyt itse kuivakakkua, mutta nyt kun huomasin miten helposti tällä ohjeella saa tehtyä herkullista kakkua niin luulen, että tulee tehtyä useamminkin! 

Piparisuklaa kuivakakku

200g voita

2 dl sokeria

3 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl piparkakkumaustetta

1 tl vaniljasokeria

100g suklaata rouhittuna

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen ja vatkaa välissä hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinan joukkoon. Lisää lopuksi suklaarouhe. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele tomusokerilla.

Oon mieltänyt kuivakakut jotenkin vanhanaikaisiksi ja tylsiksi, mutta kyllä yksinkertainen on vaan parasta! Piparin ja suklaan yhdistelmä maistuu ihanan jouluiselta ja mehevää kakkua tekisi mieli syödä monta palaa. Onneksi meiltä löytyy tätä vielä pakkasesta, taidan ottaa muutaman palan juhlan kunniaksi. Mulla oli nimittäin tänään viimeinen koulupäivä ammattikorkeakoulussa ja nyt jään enää odottamaan tutkintotodistusta postin kautta saapuvaksi. Jeee!

Jouluista viikonloppua kaikille <3

comments powered by Disqus