matkustus

Kuvia ja kokemuksia Roomasta

Heippa ja kivaa torstaiaamua kaikille! <3 Roomasta ollaan nyt kotiuduttu haikein mielin ja alkuviikko on mennyt kuvia katsellessa, matkaa muistellessa ja takaisin haikaillessa. Kuvia reissusta onkin aika hurja määrä ja niitä riittää vielä useampaan postaukseen... Toivottavasti ette vielä ole kyllästyneet tähän Rooma-hehkutukseen. Rooma nimittäin teki muhun suuren vaikutuksen ja sinne on kyllä pakko päästä joskus vielä uudestaankin. Kauniita vanhoja rakennuksia ja historiaa oli joka puolella kaupunkia, ruoka oli hyvää ja sää oli ihan täydellinen koko viikon ajan. Maaliskuu oli todella hyvä ajankohta matkustaa Roomaan, keli oli ihanan keväinen ja lämpöä oli parhaimmillaan 20 astetta, eikä turisteja ollut liikaa. Kuusi päivää oli kaupunkireissulle oikein sopiva pituus ja kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja vähän enemmänkin ehdittiin kiertää kaikessa rauhassa. Kaupungissa pääsi kulkemaan helposti kahden metrolinjan kanssa ja taksilla ajelu oli todella halpaa. Kävellenkin kuitenkin pääsi todella hyvin paikasta toiseen ja nähtävyydet oli kaikki melko lähellä toisiaan. Ja oli kyllä ihan mieletöntä nähdä kaikki paikat, joita on aina kuvissa ja elokuvissa nähnyt ja ihaillut. 

Tässä olisi siis pidemmittä puheitta fiiliksiä Rooman tunnetuimmista paikoista, joissa me käytiin ja yksi iloinen turisti tähdittämässä näitä kuvia ;) Ja ehdottomasti suosittelen ainakin näihin paikkoihin suuntaamaan, jos käytte Roomassa! 

Fontana di Trevi ( enemmän kuvia aiemmassa postauksessa! )

Espanjalaiset portaat , joiden takaa löytyy Borghesen puisto ja portaiden alapäästä taas tunnetuimpien muotitalojen liikkeet! 

 Pantheon.

Colosseum  ja sen vieressä täydellisellä näkymällä varustettu ravintola. Paras paikka turistikuville on tien vieressä kaiteella kun noustaan portaat ylös Colosseumilta pois päin!

Forum Romanum kannattaa käydä katsomassa myös iltavalaistuksessa! 

Viktor Emanuel II monumentti. Rakennuksen katolle pääsi hissillä ihailemaan huikeita maisemia! 

Trastevere. Kaupunginosa, jossa on ihania pikku kujia, täynnä ravintoloita ja putiikkeja. Ja jätskikojuja ;) Täällä syötiin melkeinpä reissun parhaat ruuat ja ruoka tällä alueella on kuulemma paikallisten mielestä parasta Roomassa.

Villa Borghese. Ihanat maisemat kaupungin ylle ja kaunis keväinen puisto. Täydellinen piknik- ja maisemienkatselupaikka, jossa käytiin kahtena päivänä!

Piazza Navona ja kauniit suihkulähteet iltavalaistuksessa. 

Campo de Fiori. Täällä käytiin yhtenä iltana fiilistelemässä upeaa tunnelmaa ja herkuttelemassa kivassa ravintolassa.

Lisäksi...

Syötiin perinteisiä Italialaisia ruokia mm. tiramisua, pizza margheritaa, pestopastaa, caesar salaattia, bruchettaa ja gelatoa. Nam! Italia ei turhaan ole tunnettu herkullisesta ruuasta! Ja hintatasokin oli edullinen verrattuna Suomeen. 

Kevätkengät sai ottaa käyttöön! 

Ikkunashoppailtiin. Paras shoppailukatu oli ehdottomasti Via del Corso.

Nautittiin kiireettömistä aamuista. Hotellin aamupalalla oli joka aamu tarjolla kahvia ja viinereitä vaniljakreemitäytteellä. Makea aamupala onkin ilmeisesti Italialainen tapa. Muut olisi toivoneet munia ja pekonia, mutta mulle tämä sopi täydellisesti! En edes halua laskea montako viineriä tuli syötyä... Onneksi käveltiin päivittäin lähes 15 kilometriä!

Kaiken kaikkiaan Rooma oli ihana ja tämä perheen kanssa vietetty loma on varmasti ikimuistoinen! <3 Arrivederci Roma!

comments powered by Disqus