kakut

Runebergin kakku

HYVÄÄ RUNEBERGIN PÄIVÄÄ!

Helmikuussa on ihanan paljon kaikkia juhlapäiviä johon liittyy joku leivonnainen! Tiesittekö että tänään on Runebergin päivän lisäksi myös World Nutella day! Paljon herkuttelua siis tiedossa tänä viikonloppuna kun kotona odottaa Nutellapurkki korkkaamista ja Runebergin kakkuakin pitäisi päästä leipomaan ja syömään.

Me tehtiin äidin kanssa viime vuonna Runebergin kakkua Vappu Pimiän reseptillä ja kakusta tuli niin hyvää, että haluisin tehdä sitä samaa tänäkin vuonna. Nää kuvat on siis viimevuotisesta kakusta. Ohje Vapun kakkuun löytyy täältä ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Perinteiset Runebergin tortut on joskus vähän kuivia, mutta kakusta saa tehtyä paljon mehevämmän. Tortut on perinteisesti korkeita ja kuorrutusta ja hilloa on ainakin mun makuun aina liian vähän. Kakussa näitä päällisiä saa enemmän joka suupalalla ja matalamman kakun kostutuskin on helpompaa kun korkean tortun.


Herkullista viikonloppua kaikille!

comments powered by Disqus