kakut

Sitruunainen mantelikakku

Ihanan mehevä ja lempeästi sitruunalta maistuva kakku ilahdutti meidän perhettä viime sunnuntaina. Halusin tehdä välillä jotain muuta kun suklaista leivonnaista kun jouluna tuli syötyä niitä niin paljon. Sitruuna maistui kakussa just sopivasti ja koostumus oli tosi pehmeä. Kakku ei ollut myöskään liian makeaa, aika täyttävää kylläkin. Tätä oli myös tosi helppo tehdä, eikä tarvinnut käyttää edes vatkainta! 

Sitruunainen mantelikakku

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

2dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

100g sulatettua voita

3 sitruunan raastettu kuori

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

150g mantelijauhetta

50g mantelilastuja

tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan  175 asteeseen. Laita noin 22-24 senttiseen irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele ja jauhota vuoka kunnolla. 

Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sitruunoiden raastettu kuori ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on saanut kauniisti väriä.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ja tupsauta päälle tomusokeria. Nautiskele kahvin kanssa!

comments powered by Disqus