kakut

Suklaatäytekakku

En oo ehtinyt valmistella sen kummemmin mitään pääsiäisleivonnaisten reseptejä tänne blogiin, mutta ajattelin nyt jakaa ohjeen aivan taivaallisen ihanaan suklaatäytekakkuun, jota kokeilin ekaa kertaa jo reilu kuukausi sitten. Suklaakakkupohjan ohjeen oon bongannut täältä ja se oli kyllä hyvä löytö. Täydellisen suklainen ja mehevä kakkupohja, johon voi helposti vaihdella täytteitä :) Kuvien kakussa on pohjien välissä appelsiinitäytettä ja mansikoita. Mun mielestä tää combo sopis raikkautensa puolesta hyvin myös pääsiäispöytään, mutta miksei väliin vois laittaa myös vaikka mangotäytettä ja passionhedelmää. 

Itse asiassa ajattelin ehdottaa jos tekisin meillekkin taas tätä kakkua nyt pääsiäisenä! Juurikin tolla mango-passion yhdistelmällä... Viimeks tästä kakusta tykättiin ainakin ihan hurjasti niin ei varmaan ketään väitä vastaan jos teen tällä kertaa pääsiäisversion ;) Kannattaa muuten ostaa passionhedelmät ajoissa jos niitä meinaa kakkuun laittaa... Viime pääsiäisenä ne oli joka paikasta loppu! :o
 


Suklaakakkupohja
 (22-24 cm vuoka)

125 g voita

50 g tummaa suklaata 

1 dl rypsiöljyä

2 dl vettä

1.5 dl kermaviiliä

3 munaa

1.5 dl sokeria

1.5 dl fariinisokeria

4.75 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 ½ tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

0.5 tl suolaa

1 rkl vaniljasokeria

Laita voi kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja anna sulaa. Kaada voi-suklaaseos kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon huoneenlämpöiset öljy, vesi, kermaviili ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nekin joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa ettei taikinasta tule sitkeää. Kaada taikina tasaisesti kahteen 22 senttiseen irtopohjavuokaan ja paista kumpikin 170 asteessa noin 40 minuuttia. Kakun päälle kannattaa laittaa paiston puolessa välissä folio ettei pinta pala. Kakku on valmista kun tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa.

Kakun voi myös paistaa vain yhdessä vuuassa (n. 24cm). Silloin se täytyy leikata kahtia kun täytettä laitetaan väliin. Silloin myös paistoaika on pidempi, noin 50 minuuttia. Mun mielestä kakun leikkaaminen kahtia on hankalaa ja kun sattuu olemamaan kaksi vuokaa niin teen mieluummin pohjat erikseen :) 

 
täyte
 
2dl kermaa
100g appelsiinituorejuustoa  ( tai valio viola mangotuorejuustoa! )
n. 2 rkl tomusokeria 

+
pohjien väliin ja koristeeksi mansikoita ( tai vadelmia, persikoita, passionhedelmää...! )
 
 
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita joukkoon tuorejuustoa. Tuorejuusto kanattaa notkistaa ennen kun sen lisää kermavaahdon joukkoon niin se sekoittuu tasaisemmin.
 
Tän kakun kokoaminen on super helppoa, varsinkin jos tekee kaksi erillistä pohjaa. Pohjat vaan tarjoiluvadille ja niiden väliin täytettä ja tuoreita mansikoita/hedelmiä. Ja päälle sama setti eli vielä reilusti täytettä ja koristeeksi mansikoita (tai melkeempä mitä vaan!).  Koristelu saa mun mielestä tässä kakussa olla vähän "rosoinen" eli ei tarvii sen kummemmin asetella ;)

Ihanaa ja herkullista pääsiäistä <3

 
comments powered by Disqus