kakut

Paistettu suklaajuustokakku

 

Suklaakakkupohja, paistettu juustokakkutäyte, suklaaganache ja tuoreet vadelmat... mun makuun ihan täydellinen synttärikakku! Oon muutaman kerran tehnyt uunissa paistettavaa juustokakkua ja täytyy sanoo, et ne on enemmän mun makuun kun moussekakut. Kuitenkin on tullut nyt tehtyä enemmän moussekakkuja kun ne on niin helppoja ja oon jo tehnyt niitä aika paljon, niin voin luottaa siihen et yleensä saan ne onnistumaan. Synttärin kunniaks halusin tehdä jotain oikein oikein suklaista, koska kaikki suklaajutut on yksinkertasesti vaan mun lemppareita (tai no nyt tuli heti mieleen et yks vadelma-sitruunajuustokakkukin on kyl ihan taivaallista :D ).

Tää ohje minkä löysin oli myös yllättävän helppo tehdä! Pelästyin kyl aluks kun aineita oli ihan hurja määrä ja ohjeessa käskettiin paistaa kakku vesihauteessa... jaiks. Ei ollut kuitenkaan yhtään sen hankalampaa kun moussekakkujenkaan teko, ehkä jopa helpompaakin :) Muutama kikka täytyy muistaa, mut ainakin tällä ohjeella mä onnistuin tosi hyvin!

Suklaakakkupohja:

1 ½ dl sokeria

2 kanamunaa

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

3/4 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

50 g voita

Laita leivinpaperi noin 25 senttisen irtopohjavuuan pohjalle ja voitele vuoka hyvin öljyllä tai voisulalla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää ne varovasti siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sulata lopuks voi ja lisää se taikinaan. Sekoita lastalla varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 12 minuuttia. Nosta sivuun jäähtymään ja tee täyte.

Suklaajuustokakkutäyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa 

200 g ranskankermaa

200 g maitosuklaata

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 rkl perunajauhoja

3 kananmunaa

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja kondensoitu maito hyvin keskenään. Sulata maitosuklaa ja lisää se vähän jäähtyneenä sekaan. Sekoita myös kaakaojauhe ja perunajauhot keskenään ja lisää juustoseokseen. Lisää lopuks kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Älä ylivatkaa.

 
Vuoraa tässä vaiheessa vähän jäähtynyt vuoka foliolla ja laita se syvälle pellille tai isoon uunivuokaan. Kaada pellille kuumaa vettä noin 2/3 vuuan korkeudesta. Kaada suklaajuustokakkutäyte vuokaan pohjan päälle ja nosta koko komeus varovasti uuniin. Paista 175 asteessa noin tunti. Tunnin jälkeen laita uunin lämpö pois päältä ja anna kakun olla jälkilämmössä vielä 30 minuuttia. Älä avaa välillä uunia. Nosta kakku pois uunista ja vesihauteesta. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin, mieluiten yön yli odottamaan.

Suklaaganache:

130g tummaa suklaata

1 dl kermaa

Ganache kannattaa tehdä ainakin pari tuntia ennen tarjoilua!

Rouhi tumma suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kuumaks, älä anna kiehua. Kaada suklaarouheet kattilaan kerman joukkoon ja anna sulaa samalla varovasti sekoittaen. Anna ganachen jäähtyä ja paksuuntua hetki ja kaada se kakun päälle. Koristele vielä miten haluut ja laita kakku jääkaappiin odottelemaan tarjoilua.

Kakusta tuli tosi iso, super suklainen ja tuhti. Koostumukset oli ihan täydelliset ja makumaailma taivaallinen. Iso kiitos Pullahiirelle, jonka resepti tää on :) Tämmöstä ohjetta oon kaivannut jo kauan.

Ajattelin et täytyy varmaan vähän muokkailla vielä ohjetta ja kokeilla tehdä ens kerralla vaikka vähän pienempi. Nyt kun oon kerran kokeillut reseptiä niin uskallan lähtee itekkin soveltamaan. Suklaatäytettä vois vaikka maustaa appelsiinilla, nutellalla tai amaretolla... Ja suklaaganachen tilalla vois kokeilla kermapursotusta tai vaikka ihan valkosuklaaganachea. Kesällä tän kans sopis sit taas tuoreet mansikat... Ja pikkujouluna vois laittaa joukkoon piparkakkumaustetta. Tästä tuli kyl mun uus lempparikakku! En meinaa edes uskoo et osasin tehdä jotain näin hyvää!

comments powered by Disqus