So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kauneus

10 VINKKIÄ: KAUNIS RUSKETUS KOTONA

Taisteletko miten saisit kotona kauniin ja tasaisen rusketuksen? Jaan sinulle 10 vinkkiä kuinka onnistut saamaan kauniin rusketuksen kotona! 

1. Ennen rusketuksen levittämistä poista ihokarvat jaloista. Kuori ja kosteuta iho. Kuorinta-ainetta valittaessa kannattaa suosia öljyttömiä tuotteita, koska öljy muodostaa ihon pintaan kalvon ja tämä tarkoittaa sitä ettei rusketus kestä yhtä pitkään. Kuorinnan jälkeen kosteuta iho hyvin. Suosittelen tekemään nämä edellisenä päivänä.

2. Ennen kuin alat levittämään rusketusta, niin pyörähdä vielä suihkussa varmistaaksesi ettei ihossa ole kosteusvoidetta tai mitään muitakaan tuotteita kuten deodoranttia/hajuvettä. Kosteusvoide muodostaa myös ihon pintaan kalvon, jolloin rusketuksen kesto lyhenee. 

Kuorimalla ja kosteuttamalla ihon hyvin saat pidempi kestoisen rusketuksen. 

3. Kuiviin kohtiin suosittelen kuitenkin laittamaan joko hieman rasvaa tai vähemmän rusketusainetta. Kuivia kohtia ovat usein polvet, kyynärpäät, sormet, nilkat ja varpaat.

4. Levitä itseruskettavaa polviin ja kyynärpäihin niiden ollessa taitettuna, näin väriä menee tasaisesti joka puolelle.

5. Rusketusta käsiin levittäessä sormien kannattaa olla koukussa, joilloin nivelten kohdille ei jää valkoisia raitoja.

6. Levitä rusketus rusketuskintaalla, sillä saat levitettyä rusketusaineen tasaisesti ja kämmenet välttyy pahimmalta väriltä. Jos et omista rusketuskinnasta, niin voit käyttää kumihanskaa, kunhan se vain on juuri sopivan kokoinen sinulle raidoilta välttyäksesi. Varmistuaksesi, ettei  käsiin tule ylimääräistä väriä kannattaa laittaa rusketuskintaan alle vielä kumihanska. 

Oma suosikkini on Vita Liberatan rusketuskinnas. 

7. Levitä rusketus pyörivin liikkein. Tällä tavalla vältyt ikäviltä raidoilta. 

8. Aloita rusketuksen laittaminen aina jaloista, etene siis alhaalta ylöspäin. 

9. Älä unohda kohtia joita et normaalisti näe, kuten niska ja korvantaustat. 

10. Kun rusketus on kehittynyt ihollasi, niin pese ylimääräinen väri suihkussa pois ensin pelkästään vedellä, jonka jälkeen voit pestä ihon vielä suihkusaippualla. Muista myös kosteuttaa ihoa. 

Käytätkö sinä itseruskettavia? 

<3: tiina-mari