So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

12 PÄIVÄÄ ILMAN SOKERIA

Juhannuksena tuli jonkin verran herkuteltua ja jo ennen sitä kun olin kipeänä niin normi ruokarytmit ovat kärsineet kun mikään ei oikein ole maistunut. Nyt kun alan olemaan terveen kirjoissa niin haluan taas panostaa enemmän ruokailuun. Lueskelin netistä mielenkiinnon vuoksi mitä muutoksia sokerittomuus on saanut aikaan ja jo lyhyessä ajassa ihmiset olivat kertoneet sen vaikuttaneen mm. ihoon, yleiseen viereystilaan, vatsaoireisiin ja moneen muuhun. 

Täytyy vielä sanoa, että olen normaalisti tälläistä ajatusta vastaan, että kieltämällä kielletään jotakin itseltään. Ajattelen niin, että mieluummin kaikkea kohtuudella ja oivalletaan mikä on itselle haitallista ja mikä sen hyvän olon tekee. Haluan nyt kuitenkin kokeilla 12 päivän ajan olla ilman sokeria ja nähdä tekeekö se millaisia muutoksia. 

En karsi ruokavaliota täysin nolliin sokerin suhteen koska koen sen liian vaivalloiseksi lapsiperhearjessa vaan karsin 12 päivän ajaksi kaikki herkut kuten suklaan, karkit, jäätelöt, limut jne pois. Eniten itselleni ongelmana koen suklaan. Voisin syödä vaikka joka päivä Fazerin Tutti Frutti suklaalevyn. :'D No ei ihan kuitenkaan joka päivä mutta viikonloppuisin se usein eksyy ostoskoriin. Kirjoitin myös aiemmin olevani koukussa Pepsi Maxiin ja sitä tuleekin harvemmin enää juotua. Yleensä vain viikonloppuisin joten sen suhteen ei varmasti tule ongelmia. 

Sokeritonta ruokavaliota voi toteuttaa siis monella tapaa esimerkiksi karsimalla juuri nuo kaikki herkut, karsii kaiken lisätyn sokerin eli ne ruuat jotka sisältävät piilosokeria, karsii lisätyn sokerin, hunajan ja siirapin eli ns. terveellisemmät makeuttajat, näiden lisäksi makeat hedelmät, (valkoisen) viljan ja perunan eli kyseessä on silloin vähähiilihydraattinen ruokavalio tai kaikkien hiilareiden välttäminen. 

Itselleni luonnollisemmalta tuntuu juurikin tuo herkkujen karsiminen pois. Ohjaan kesällä jonkin verran jumppia sekä treenaan itse niin en halua karsia kaikkia hiilareita pois ja haluan syödä ihan perus terveellistä kotiruokaa edelleen. Hedelmistä taas en halua luopua enkä koe, että tarvitseekaan. 

Eniten itseäni tässä 12 päivän sokerittomuudessa kiinnostaa juurikin muuttuuko iho ja paraneeko yleinen vireystila. Kiinnostaa myös vaikuttaako se jollakin tapaa unen laatuun sillä ainakin sykemittarini mukaan uneni on joka yö katkonaista. Tietysti myös haluan tietää vaikuttaako se millään tavalla painoon noin lyhyessä ajassa. Tärkeimmät syyt kuitenkin kokeilulle on ihon kunto ja yleinen vireystila. 

Otan kasvojen ihosta ennen ja jälkeen kuvat sekä mittaan painon ja otan muutamia mittoja niin on joitain konkreettisia numeroita 12 päivän jälkeen. Jaan myös teille kuvat ja muut muutokset. Aloitin tämän jo eilen joten 11 päivää jäljellä. Valitsin 12 päivää siksi koska vietämme heinäkuussa poikamme synttäreitä joten silloin en halua olla sokerittomalla joten tämä sattuikin oikein sopivaan saumaan. 

Ootko sie kokeillut sokeritonta ruokavaliota? Oletko saanut sillä millaisia muutoksia aikaan? 

<3: Fittiina