So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

MIKÄ ON BAILAMAMA 2BABY? | Opiskelu

Aloitin tosiaan opiskelut Islolla liikunnan ammattitutkinnossa viime syksynä. Täytyy myöntää, että olin tässä liikunta-alan viidakossa hieman hukassa mitä juuri minä haluan tehdä. En halua olla perus personal trainer enkä halua tehdä tarkkoja ruoka-ohjelmia enkä varsinkaan mitään ”fitness” juttua.

Yksi päivä sitten palasin ajatuksissa taaksepäin, että miksi lähdin opiskelemaan sitä liikunta-alaa ja sehän oli sen takia koska sain itse hurjasti voimaa ja piristystä päiviin liikunnasta silloin kun olin äitiyslomalla. Ja olisin kaivannut enemmän jotakin ohjattua liikunnallista tuntia jossa näkisi myös muita samassa tilanteessa olevia. Joten löysin vihdoin sen oman suuntani mihin haluan mennä enemmän ja kuinka haluan auttaa muita.

Ja se on työskentely äitien ja lapsien kanssa. Joensuussa varsinkin on liian vähän tarjolla äideille mahdollisuuksia liikkumiseen yhdessä lapsen kanssa tai että voisit ottaa lapsen mukaan. Toki kuntosaleille voit ottaa lapsiparkkiin mutta alle vuoden ikäistä et sinne voi oikein jättää.

Joten aloin googlettamaan ja selvittämään miten voin kouluttautua lisää tähän suuntaan ja kävinkin Bailamaman 2Baby -koulutuksen. Opinnot tapahtuivat verkossa ja materiaali oli todella kattava sekä sen pystyi suorittamaan omaan tahtiin. Valitsin tämän koulutuksen koska se vaikutti kaikista kattavimmalta ja heidän sivuistaan tuli heti hyvä fiilis. 

Siellä oli kerrottu paljon palautumisesta, vauvojen kehitysvaiheista, lantionpohjalihasten tärkeydestä ja kuinka niitä treenataan. Teoria osuus oli todella kattava sekä siellä oli koulutusmateriaalia kirjallisessa ja video muodossa. Teoria osuuden jälkeen harjoitellaan tunneilla vedettävää ohjelmaa ja suoritetaan lopputesti. Tämän jälkeen kouluttajan kanssa käydään vielä puhelinkeskustelu.

https://www.youtube.com/watch?v=5Ew8Oj3g40w

Mikä on Bailamama 2baby tunti?

Tunti on äidin ja vauvan menevä ryhmäliikuntatunti. Se on tehokasta ja palauttavaa liikuntaa äidille jossa huomioidaan ja tuetaan vauvan yksilöllistä kehittymistä. Siellä tuetaan äidin ja vauvan keskinäistä vuorovaikutusta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Äiti saa siis tehokasta ja monipuolista liikuntaa ja treeniä lantionpohjalihaksille. Vauvan kehitystä tuetaan monipuolisesti kuten mm. motoristista ja emotionaalista kehitystä. Äidit ja vauvat saavat yhteistä aikaa sekä vertaistukea muilta jotka ovat samassa tilanteessa.

Tunneilla tuetaan äidin ja vauvan kiintymyssuhteen kehittymistä läsnäololla, yksilöllisyydellä, herkkyydellä ja turvallisuudella. Äiti voi keskittyä olemaan vain vauvan kanssa ja oppia tuntemaan mistä vauva tykkää. Tunneilla huomioidaan kaikki yksilöinä ja otetaan huomioon vauvan ikä ja kehitystaso.

Turvallisuus muodostuu selkeästä ja tutusta tuntirakenteesta. Kun vauvalla on turvallinen olo niin sen myötä mahdollistuu oppiminen.

Olen niin innoissani tästä ja tiedän tän olevan niin miun juttu. Odotankin jo innolla pääseväni pitämään näitä tunteja äideille ja vauvoille sekä se, että pääsen tuomaan jotain niin hienoa Joensuuhun on ihan mahtavaa.

Oletko käynyt vauvan kanssa jossakin yhteisessä jumpassa?

<3: tiina-mari