So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

4 VINKKIÄ MOTIVAATIOON

Motivaation löytäminen voi olla vaikeaa ja joskus se saattaa löytyä helposti mutta matkan varrella hetkellisesti kadota. Listasin neljä vinkkiä motivaatioon ja sen mahdolliseen löytämiseen sekä ylläpitämiseen niinä vaikeina hetkinä. Muista kuitenkin löytää itsellesi sellainen motivaattori joka lähtee sinun sisältäsi koska se vie sinua eteenpäin enemmän kuin ulkoinen motivaattori. Tee siis asioita ja muutoksia itsesi takia älä muiden tai miellyttääksesi muita. <3 

POSITIIVINEN, INSPIROIVA JA INNOSTAVA SEURA - Tämä on melko tärkeä asia jos sinulla on jokin tavoite mikä on itsellesi tärkeä. Tälläinen seura motivoi sekä kannustaa sinua pääsemään tavoitteisiisi.

Heille voit kertoa myös niistä matkan hankaluuksista ilman, että he lyttäisivät tai sanoisivat ettet pääse tavoitteisiisi. Tälläisissa tilanteissa he osaavat kannustaa sinua eteenpäin. 

Nyt kun sosiaalinen media on suuressa roolissa melko monen ihmisen elämässä niin mieti vaikka sieltä Instasta millaisia ihmisiä seuraat. Saatko heidän postauksistaan juuri niitä negatiivisia fiiliksiä enemmän kuin positiivisia? Seuraa siis niitä tilejä jotka tuo siulle hyvää fiilistä ja joita on aidosti hauska seurata!

ASETA TAVOITTEET FIKSUSTI - Määrittele tavoitteesi selkeästi ja konkreettisesti. Pilko isoimmat tavoitteet pieniin osiin ja mieti mitä voit tehdä esimerkiksi viikkotasolla tavoitteidesi eteen. Kirjoita tavoitteet ylös paperille niin näin näet ne konkreettisesti. 

Jos motivoitumista helpottaa palkinnot saavutetusta työstä niin voit keksiä itsellesi niin pienempiä kuin isompia palkintoja matkan varrelle. 

OLE LEMPEÄ ITSEÄSI KOHTAAN - Joskus käy niin, että motivaatio katoaa jolloin täytyisi muistaa olla itselleen lempeä. On ihan normaalia, että motivaatio heittelee eikä siitä kannata potea syyllisyyttä vaan keskittyä positiivisiin asioihin. 

Jos olet kirjoittanut tavoitteesi paperille ylös niin voit katsoa sieltä millaisia asioita olet saavuttanut matkallasi ja yrittää olla ylpeä niistä. 

PYRI LÖYTÄMÄÄN ASIOISTA JOTAKIN POSITIIVISTA - Joskus asiat ei mene suunnitelmien mukaan ja matkalle mahtuu huonoja päiviä tai ikäviä ongelmia. Keskity murehtimisen sijaan positiivisiin asioihin ja yritä löytää ongelmille ratkaisu sen sijaan, että jäisit murehtimaan asiaa. 

Mikä on siun paras vinkki motivoimiseen? Mistä saat motivaatiota? 

<3: Fittiina