So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

opiskelu

ÄITI & LAPSI JUMPPA | Opiskelu

Siis oon niiiin innoissani tästä ryhmästä! Tosiaan elokuussa aloitin opiskelut Islolla ja aika pian aloitinkin työstämään jo ensimmäistä näyttöä eli yksilöohjattavaa ja nyt tällä viikolla aloitin ryhmänohjauksen. Saimme siis valita millaista ryhmää ohjaamme kunhan ohjauskertoja tulisi 8-10 kertaa. 

Mietin kauan millaisen ryhmän haluaisin ohjattavaksi ja missä olisi minulle haastetta. Ensin kävi mielessä jokin tanssiryhmä mutta tanssitunteja olen pitänyt jo niin monta vuotta ettei se toisi minulle kaipaamaani haastetta eikä uutta oppia. Ja ajattelin, että nyt opiskelu aikana kannattaa kokeilla jotain aivan uutta kun siihen on mahdollisuus ja saa myös tukea omalta luokalta sekä opettajilta jos siihen on tarve.

Joten kun mietin sitä miksi lähdin opiskelemaan niin päätin laittaa Facebookissa eräässä Joensuun vanhempien ryhmässä julkaisun jossa hain ryhmääni äitejä ja lapsia. Tarkoitus on, että äidit pääsee jumppaamaan ja lapset saa ottaa mukaan samaan tilaan leikkimään tai halutessaan äiti voi ottaa lapsen esimerkiksi painoksi liikkeisiin.

Tälläisiä ei ole Joensuussa montaa ja tämä toimisi hyvin myös haasteena ja kokemuksena itselleni. Ryhmään olikin super paljon halukkaita josta olin todella yllättynyt. Jos olisin pystynyt niin olisin kyllä ottanut kaikki äidit ja lapset mukaan mutta tila jossa jumpat pidetään on melko pieni joten mukaan pääsi 11 äitiä lapsineen. 

Meillä olikin ensimmäinen kerta maanantaina jolloin osallistujat saivat täyttää UKK-terveysseulan sekä teimme lihaskuntotestit. Lihaskuntotesteissä teimme mm. kyykkyjä, etunojapunnerrusta, pystypunnerrusta, vatsa -ja selkälihaksia. Osalla oli vielä erkaumaa joten tämä huomioitiin testeissä. 

Eka kerta oli kaikille varmasti jännittävä mutta minä ainakin odotan jo ensi viikkoa. Tämä ryhmä tuo minulle varmasti haasteita ja uskon oppivani todella paljon sekä kohderyhmä on kiinnostava niin olenkin jo kahlannut paljon siihen liittyviä kirjoja läpi hakien inspiraatiota tunneille. 

Tuntien lisäksi jaan myös äideille meidän Facebook ryhmässä tietoa mm. ravinnosta, levosta, unesta sekä haluan myös tehdä tästä heille mahdollisimman kattavan tietopaketin ja aion myös tehdä tietoiskuja liittyen siihen kuinka sitä liikuntaa voi lisätä lapsiperhe arjessa jolloin ajasta on aina pula sekä myös kertoa lantionpohjalihasten tärkeydestä ja kuinka niitä voidaan harjoittaa. 

Näihin tietoiskuihin miulla on jo niin paljon ideoita etten oikein tiedä mistä aloittaisin. Tietoiskuja jaan myös varmasti täällä blogin puolella koska joistain tulee sen verran pitkiä ja ne ovat myös tärkeitä aiheita sekä uskon niistä olevan hyötyä muillekin. 

Mahtavaa viikonloppua! 

<3: tiina-mari