So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kauneus

ÄITIYDEN MYÖTÄ MUUTTUNEET KAUNEUSIHANTEET

Mietin tässä yksi päivä miten paljon omat kauneusihanteet ja rutiinit on muuttuneet äitiyden myötä. Ennen pikku M syntymää meikkasin aina tosi tarkasti joka paikkaan ja laitoin aina tukan. Käytin myös ripsienpidennyksiä, rakennekynsiä ja joko suihkurusketusta tai itseruskettavia. 

Nykyisin aina aamuisin tuntuu siltä, että olispa helppoa kun ei tartteis meikata ja senkin ajan voisi käyttää nukkumiseen. Arkimeikkiin menee noin 15 minuuttia, eniten aikaa vie kulmat. Kulmat on kutenkin kasvojen kehys ja omani ovat todella vaaleat enkä niitä voi enää värjätä allergian vuoksi niin niihin saa aikaa kulutettua runsaasti. 

Aiemmin käytin aina ripsienpidennyksiä mutta nykyisin en enää niitäkään. Otan silloin tällöin lash liftin eli ripsientaivutuksen ja käytän ripsaria. Oon jotenkin tykästynyt enemmän tähän luonnollisempaan lookkiin. Ja mikä parasta silmiä voi hangata eikä tarvitse pestä meikkejä varovaisesti. Yhdessä vaiheessa oli myös hankala järjestää ripsihuollolle aikaa joten se oli myös yksi syy miksi ne jätin kokonaan pois. 

Rakennekynnet on aina kauniit ja miulla olikin aina tosi pitkiä kynsiä. Kävin tosiaan ottamassa helmikuussa uudestaan kynnet ja tehtiin niistä suht pitkät mutta viime huollossa tehtiin muodosta luonnollisempi sekä paljon lyhyempi ja tehtiin geelilakkaus. Koin, että pitkien kynsien kanssa oli hankala toimia taaperon kanssa mutta halusin kuitenkin, että kynnet olisi huolliteltu. En tykkää käyttää kynsilakkaa koska se kestää siistinä niin vähän aikaa joten tämä geelilaukkaus oli todella hyvä juuri minulle. 

Itseruskettavia tuli ennen äitiyttä käytettyä melkeimpä viikoittain mutta nykyisin laitan vain silloin tällöin kun jaksan tai on jokin meno. Tykkään edelleen enemmän ruskettuneesta ihosta kuin omasta kalkkilaivan kapteeni lookista. 

Raskauden aikana miun hiukset vahvistui ja kasvoi ihan hurjaa vauhtia. Onneksi raskauden jälkeen tukka pysyi tuuheana eikä lähtenyt ohentumaan kuten joillekin saattaa käydä. Viimeksi miun oma tukka on ollut näin pitkä varmaankin yläasteella. Ennen suoristin ja laitoin tukan joka ikinen päivä nykyisin käytän suoristusrautaa ehkä pari kertaa kuussa. Hiuksia pidän yleensä kiinni koska pitkässä tukassa tulee kuuma ja usein tuntuu, että taaperon kanssa touhutessa se on edessä jos on auki. 

On jännä huomata miten on alkanut eri tavalla arvostamaan enemmän luonnollisempaa lookkia ja se tuntuu omalta kun taas ennen ajattelin etten voisi koskaan olla mm. ilman ripsienpidennyksiä. Tykkään kyllä edelleen laittautua mutta arkena haluan sen olevan mahdollisimman helppoa ja nopeaa. 

Onko siun kauneusihanteet/rutiinit muuttuneet äitiyden myötä? Jos on niin miten? :) 

<3: tiina-mari