So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

äitiys

ÄITIYDEN MYÖTÄ MUUTTUNUT VARTALO

Ajattelin kertoa millaisia omat ajatukseni olivat omasta kehosta raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Raskausaikana hyväksyin oman kehoni ensimmäistä kertaa elämässäni täysin ja raskausmaha oli mielestäni kaunis. Tämä oli aivan mahtava tunne kun pystyit hyväksymään oman kehosi juuri sellaisena kuin se on. 

Loppu raskaudesta kuitenkin mietin, että miten pääsen taas siihen kuntoon missä olin ennen raskautta ja kuinka näistä kiloista pääsee eroon. Ajattelin, että osa kiloista jää varmasti synnärille ja niin jäikin. Olin synnytyksen jälkeen melko nopeasti siinä samassa painossa kuin ennen raskautta. Toinen mitä ajattelin oli, että kilot lähtee imettämällä koska niinhän kaikki hehkuttaa miten imetys saa kilot häviämään kuin tuhka tuuleen. No, näin asia ei kuitenkaan kaikilla ole. 

Itselläni imetys laukaisi aivan hullun herkkuhimon ja en ehkä tajunnut miten paljon minun olisi pitänyt ruokaa syödä, että imetyksestä aiheutuva kalorivaje tulisi täyteen. Kilot siis nousi siihen mitä painoin raskausaikana ja niitä tuli myös kolme kiloa lisää eivätkä ne ole vieläkään lähteneet vaikka synnytyksestä on kohta kaksi vuotta. 

Minua harmittaa millaiset paineet loin itselleni siitä, että pitää päästä kuntoon nopeasti. Osittain tähän vaikutti myös sosiaalinen media koska siellä tuli usein vastaan kuvia joissa äidit oli super kunnossa nopeasti synnytyksen jälkeen. Tosi asiahan on, että melko moni kamppailee raskauskilojen kanssa eikä niistä pääseekään heti eroon. 

On harmillista miten vähän somessa on niitä kertomuksia kuinka raskauskiloista ei olla päästy eroon tai kilot ovat jääneet synnärille ensin mutta tulleet takaisin tai imettäminen ei saakaan kiloja tippumaan. Tästä pitäisi puhua enemmän, että äidit ymmärtäisivät sen olevan ok. 

Minulla meni melkein 1,5 vuotta siihen, että hyväksyin kilojen olevan tiukassa ja että tämä on nyt minun vartaloni. Ymmärrän nyt ettei miulla oo mikään kiire valmiissa maailmassa ja ne kilot kyllä lähtee ajan kanssa. Vasta näin melkein kahden vuoden jälkeen tunnen, että aika on oikea itsestä huolehtimiseen ja omaan hyvinvointiin panostamiseen sekä tunnen olevani valmis siihen. 

En edelleenkään hyväksy täysin kehoani koska en ole koskaan ollut tavallaan näin suuri mitä nyt olen. On ollut myös hankala löytää tälle vartalolle sellaisia vaatteita joista pidän ja tuntuu usein ettei mikään istu päälleni. Ajattelin näistä postauksen kuvistakin, että voinko edes laittaa näitä koska näytän tältä. Mutta sitten ajattelin, että hei tälläinen mie oon ja kuvissa päälläni oleva mekko on pitkästä aikaa sellainen josta todella tykkään ja tunnen siinä oloni hyväksi ja kauniiksi. 

Äitiyden myötä myös kauneusihanteeni ovat muuttuneet ja se mitä ajattelen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Osaan olla nykyisin armollisempi itselleni ja vartalolleni sekä kuuntelen omaa kehoani enemmän. Jos se tuntuu väsyneeltä niin annan lepoa ja käyn vaikka kävelemässä rankan treenin sijaan. Teen myös enemmän sellaista liikuntaa josta todella tykkään ja saan hyvää oloa. 

Joten äidit ja tulevat äidit muistakaa olla itsellenne ja vartalollenne armollisia. Teidän kroppa on tehnyt upean työn kun se on kantanut teidän kalleinta aarretta yhdeksän kuukauden ajan sekä se on joutunut melkoiseen rasitukseen synnytyksessä. Anna siis kropallesi tarvittava aika palautua tästä kaikesta. Nauti vauva-ajasta ja muista olla itsellesi armollinen. 

Millaisia tunteita kehon muuttuminen on siulle tuonut? Onko some tuonut siulle paineita?

<3: tiina-mari