So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

opiskelu

ÄITIYSLIIKUNTA

Pari viikkoa sitten olin Tampereella Äitiysliikunta Akatemian koulutuksessa. Koulutuksen varasin jo helmikuussa joten odottavan aika oli pitkä. Ajatus siitä, että haluan tarjota äideille liikuntapalveluita Joensuussa lähti liikkeelle viime syksynä ja keväällä löysinkin Bailamaman jonka kautta kouluttauduin 2baby ohjaajaksi

Harvoissa kouluissa käydään todella vähän tai ei juuri ollenkaan äitiysliikuntaa läpi mikä on sinällään harmi koska se on nykyisin yleistymässä hurjaa vauhtia. Googlettelin vuoden alussa tarjoaako mikään yritys erikoistumis koulutuksia äitiysliikuntaan ja löysin vain Äitiysliikunta Akatemian. 

Päätin ilmoittautua äitiysliikunta ohjaamisen peruskoulutukseen. Siellä käytiin paljon läpi raskausajan liikuntaa sekä synnytyksen jälkeistä liikuntaa. Paljon oli jo tiedossa oman raskauden sekä synnytyksen jälkeen mutta silti tuli hurjasti uutta asiaa. 

Varsinkin synnytykseen valmistautumisesta tuli uusia juttuja ja joita olisi toivonut, että itsekin olisi tiennyt. Kuten esimerkiksi lantionpohjan rentouttaminen on todella iso juttu synnytyksessä. Myös ajatus siitä, että lantionpohjalihakset ovat erittäin tärkeä lihas vahvistui ja se on yksi juttu missä valmennuksissani aion panostaa ja kertoa asiakkaille. 

Koulutus kesti yhden päivän ja sen aikana tuli todella paljon asiaa mitä on ollut nyt hyvä kertailla vielä kotona enemmän. Koulutuksessa oli hyvää, että siellä oli teoriaosuuksi sekä käytännönharjoituksia. Tykkäsin myös, että kerrottiin paljon esimerkkejä ja oikeiden asiakkaiden tarinoita erkaumasta yms. 

Koulutuksessa käytiin läpi mm. oikeanlaisia ja turvallisia harjoitteita raskaana oleville ja synnyttäneille äideille, jotta vääränlaisilla harjoitteilla ei aiheuteta lisäongelmia kuten mm. erkauma, kohdun laskeuma ja virtsankarkailu. Käsiteltiin paljon vatsalihasten erkaumaa ja sen tutkimista sekä sovellettuja harjoituksia kuntoutumiseen.

Saatiin myös paljon paljon tietoa lantionpohjalihaksista ja niiden harjoittelusta. Tietoa siitä miten omaa liikepankkia voi soveltaa raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien tarpeisiin sekä työkaluja tuloksekkaaseen ohjaamsieen ja valmentamiseen

Koulutus siis antoi paljon uutta tietoa ja sain hirveän paljon innostusta ja varmuutta siihen, että äitiysliikunta ja sen ohjaaminen on ehdottamasti se miun juttu! Äitiysliikunnan koulutykseen kuuluu myös jatkokoulutus, erkauma koulutus sekä ravinto-osuus. Nämä aion myös ehdottomasti käydä koska haluan saada kaiken mahdollisen tiedon äitiysliikunnasta. 

Tämä olikin miun ensimmäinen lisäkoulutus liikunta-alaan ja täytyy sanoa, että koulutuksista saa aina lisäbuustia omaan tekemiseen ja niin paljon uusia ideoita. 

<3:tiina-mari