So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

koti

ASUNNON MYYNTI MIELESSÄ? | Meidän koti

Vuosi sitten meistä tuli perhe ja nyt meidän olisi aika myydä ihana kaksiomme tilanpuutteen vuoksi. Toki myös kaipaamme lähemmäksi keskustaa. Asunnon myyntiin laittamista ollaan pyöritelty ajatuksissa jo puoli vuotta ja kesäkuun alussa päätin laittaa asiaa vihdoin eteenpäin. Soitosta viikko, niin meidän kotia tultiin arvioimaan kahdesta eri firmasta. Arvio asuntomme arvosta oli molemmilla firmoilla samoilla linjoilla, mutta myyntiaika tavoitteessa oli hurja heitto. 

Kuva: Elmiina Kinnunen

Päädyimme kuitenkin Kiinteistömaailmaan ja Raakel Lakioon. Päätökseemme vaikutti pitkälti suositukset, kuvat sekä Raakelin persoona teki vaikutuksen. Kuvat ovat tärkeässä osassa asunnon myyntiä, koska niistä saat ensi käsityksen mahdollisesta tulevasta kodistasi. Kiinteistömaailmalla kuvat ottaa ammattilainen, kuvien lisäksi he ottavat myös aunnostasi videon. Videot ovat mielestäni mahtava juttu, aivan kuin pääsisit astumaan esittelykierrokselle tulevaan kotiisi. 

Kiinteistömaailman plussia ovat myös välittäjien yhteismyynti sekä yrittäjävetoisuus. 

Olimme myös pyöritelleet päässä hieman epätoivoisia ajatuksia, ettei asuntomme mene koskaan kaupaksi sijainnin takia. Raakel kuitenkin antoi valonpilkahduksen tähän epätoivoon ja asetti positiivisen tavoitteen missä ajassa asunto saataisiin myytyä. Uskon, että oikealla asunnon hinnalla, markkinoinnilla ja hyvällä verkostolla asunto menee kaupaksi.

Kuva: Elmiina Kinnunen

Sinuakin varmasti kiinnostaa välittäjien hinnat. Meille hinnalla ei periaatteessa ollut merkitystä eikä erot olleet kovin suuria, puhutaan muutamista sadoista euroista. Vaikka toinen näistä olisikin ollut edullisempi kuin valitsemamme välittäjä niin koin, että saamme rahalle enemmän vastinetta. Jos olet laittamassa asuntoasi myyntiin ja hinta tuntuu kalliilta, niin mieti mitä kaikkea sillä saat. Kuvaako kotisi ammattilainen oikeilla välineillä vai otetaanko kuvat itse puhelimella? Millainen näkyvyys välittäjäfirmalla on? Minne kaikkialle kodistasi tulee mainos? Onko heillä käytössä yhteismyynti menetelmä? 

Kuva: Elmiina Kinnunen

Kuinka prosessi eteni?

1. ArviointiRaakel tuli kotiimme arvioimaan asuntomme ja täytimme yhdessä myynti - ja markkinointisuunnitelman. Tässä näkyy siis kaikki tiedot; asunnon arvo, mitä palveluita saamme, miten myydään, miten esittelyitä järjestetään, miten markkinoidaan yms. Tykkäsin tästä itse, koska kaikki on kirjattu ylös mitä on sovittu ja tästä näemme mitä kaikkea saamme ja mihin hintaan. 

2. Myyntisopimuksen kirjoitus. Menimme Kiinteistömaailman toimistoon kirjoittamaan myyntisopparin. Siellä käytiin läpi sopimus ja asunnon myynti-ilmoitukseen liittyvät asiat. Myös asunnon valokuvaus päivä sovittiin. 

3. Asunnon valokuvaus. Ammattivalokuuvaja saapui kotiimme kuvaamaan asunnon.  

4. Asunto ilmestyy myyntiin. Asuntomme ilmestyi myyntiin ensin Kiinteistömaailman omille sivuille ja siitä 24 tunnin päästä Etuovi.com ja Oikotielle. Lisäksi asunnostamme tuli ikkunakortti Kiinteistömaailman toimiston ikkunoihin. 

Kuva: Elmiina Kinnunen

Tämä oli meidän ensimmäinen kokemus asunnon myyntiin laittamisesta ja täytyy sanoa sen olevan positiivinen. Pidin erityisesti siitä kuinka nopeasti ja helposti kaikki järjestyi. Asiakaspalvelu oli myös todella hyvää mikä on miulle tärkeä juttu, erityisesti kuinka he olivat myös valmiita tulemaan meille kotiin kirjoittamaan myyntisopparin koska ymmärsivät, että pienen lapsen kanssa saattaa olla joskus hankala tulla toimistoon. Toimistoon mennessä tuli kuitenkin heti kotoisa fiilis ja pieninkin otettiin erinomaisesti huomioon. Nyt vain odotetaan ja toivotaan, että asuntomme saa uuden/uudet onnelliset omistajat! 

Tästä pääset katsomaan asuntomme.

Oletko käyttänyt kiinteistövälittäjien palveluita? Millaisia kokemuksia Sinulla on asunnon myynnistä? 

<3: tiina-mari