So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

2 x NOPEA & TERVEELLINEN LOUNAS/PÄIVÄLLINEN

Sinullakin on varmaan päiviä kun ruuanlaitto ei oikein innostaisi, vai mitä? Niin miullakin! Välillä myös tuntuu ettei aika hektisen vauva-arjen keskellä riitä ja silloin kun pikkuinen on päikkäreillä haluaisi tehdä vähän niitä omia juttuja ruuanlaiton sijaan. Toisena ongelmana on: Kuinka saada nopeaa mutta terveellistä ruokaa? 

Kerron sinulle kuinka se onnistuu jakamalla kaksi omaa lemppari ruokaa! Pyrin siis koostamaan oman lounaan proteiinista + kasviksista ja päivällisen proteiinista, hiilarista, kasviksista ja rasvasta. 

MUNAKAS 

2 kpl kananmunan valkuaisia

50 g fetaa 3%

150 g tomaattia tai muita vihanneksia 

Pippuria 

Laita vain valkuaiset pannulle, viipaloi tomaatti. Heitä tomaatti sekä feta pannulle valkuaisten joukkoon. Mausta pippurilla tai oman maun mukaan. Yleensä käytän joko maustamatonta fetaa tai garlic & parsley maustettua fetaa. 

Munakkaaseen rasvojen lähteeksi voit lisätä esim.  avokadoa tai siemeniä.

RUISHAMPPARI 

2 palaa tummaa ruisleipää 

4 kananmunan valkuaista 

150 g kurkkua tai muita vihanneksia

1 kokonainen tai puolikas avokado 

Paahda leivät. Paista valkuaiset pannulla ja mausta oman mielen mukaan. Viipaloi kurkku ja puolita avokado. Sitten vain munakas, kurkut ja avokado leivän väliin ja nauti! 

Kananmunan valkuaisten tilalle voit laittaa myös kalkkunaleikkelettä tai vaikka molempia! 

Vaihtelua ruokiin saat vaihtamalla kasviksia, mausteita ja valkuaiset voit vaihtaa leikkeleisiin. Nää on ainakin miulle arjen pelastus jos ei jaksa tai kerkeä tekemään muuta ruokaa. 

Millaisia on siun nopeat ja terveelliset ruuat? 

<3: tiina-mari