So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hiukset

HIUSVÄRIALLERGIA | Uusi tukka

Olen ollut tummalla tukalla varmaankin jo neljä vuotta, enkä osaisi enää kuvitellakaan olevani blondi. Syksyllä kuitenkin sain riesakseni hiustenvärjäyksen jälkeen kutisevan päänahan. En ajatellut sen liittyvän mitenkään hiusväreihin, mutta kun kutina voimistui jokaisen tyvivärjäyksen jälkeen ajattelin ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin jokin allerginen reaktio. Päänahka oli varmasti myös kuiva joka vaikutti kutinaan ja joskus se meni myös pienille haavoille. 

Huhtikuun lopussa vaalensimme osan hiuksistani ja laitoimme vielä kerran ruskean sävyn jotta saamme hiukset mahdollisimman lähelle omaa hiusteni sävyä, ettei tyvikasvu paistaisi kilometrien päähän. Sävy oli todella lähellä omaa hiusteni sävyä, joten tästä oli sitten helppo lähteä kasvattamaan omaa väriä. Kahden päivän päästä sainkin jalkoihini aivan itikan piston näköisiä näppyjä, mutta ne olivat moninkertaisesti suurempia ja niitä kutitti ihan hulluna. Tämä oli siis pahin allergiareaktio mikä tullut hiustenvärjäyksestä, en ainakaan osaa yhdistää sitä mihinkään muuhun. Harmitti kyllä, kun en pystyisi enää hiuksiani värjäämään muuta kuin raidoittamalla. 

Myös kulmien värjäyksestä tuli ikäviä kutisevia näppylöitä käsiin. Näitäkin mietin pitkään mistä nämä oikein tulee, koska niitäkin oli vain silloin tällöin ja hävisivät muutamassa päivässä. Mutta sitten osasin yhdistää sen kulmien värjäykseen. Tää harmittaa ehkä enemmän kuin hiustenvärjäys, koska miun kulmat on niin vaaleat.

Lähtötilanne

Hiukset tuntui kuitenkin omasta mielestäni todella vaaleilta enkä tottunut niihin ollenkaan. Näytin jotenkin todella vaisulta, kun olin tottunut tummaan melkein mustaan tukkaan. Sainkin sitten huikean idean punaisista hiuksista! Eikun viestiä kampaajalleni ja aikaa varaamaan. 

Viime viikon torstaina vaalensimme hiukseni kokonaan. Vaalennuksen jälkeen hiukset olivat aika mielenkiintoisen väriset, ihan kuin päässäni olisi ollut Tikkurilan värikartta. Tässä välissä hiukset kuivattiin ja sen jälkeen lisättiin raita-aine.

Vaalennuksen jälkeen.
Vaalennuksen jälkeen.

En halunnut mitään perus punaista, vaan hieman kylmemmän sävyisen punaisen. 

Kampaajani laittoi oman sekoituksen paria eri punaisen sävyä sekä fuksiaa. Nämä punaisen sävyt  eivät sisältäneet PPD:tä, joka on yleisin allergisen reaktion aiheuttaja. Vaikka pelkkä vaalennusaine vaalensi tukkaani yllättävän hyvin, niin raita-aineella saadaan vielä hieman vaaleampaa ja puhtaampaa sävyä.

Näitä kuvia katsellessa aivan yllätyin kuinka paljon miun hiukset on vuoden aikana kasvaneet! Sitä ei jotenkin tajua ja aina vaan miettii miks nää ei kasva vaikka nää on super pitkät verrattuna vaikka vuosi taaksepäin. 

Jälkeen.

Pakko myöntää kun väri oli vaikuttanut ja hiukset pesty, mietin peilin edessä tukka märkänä, että "o-ou mitähän taas tuli tehtyä..." Leikattiin vielä hieman kuivia latvoja pois, on muuten jännä miten parin sentin leikkaus saa taas tukan näyttämään paksummalta. Leikkauksen jälkeen hiukseni kuivattiin ja nää on ihan täykyt! Olen aina välillä kaivannut punaista tukkaa, joten nyt onkin taas kiva kun on hieman väriä päässä. Voin huoletta pukeutua mustiin vaatteisiin, kun tukassa on edes jotain väriä! ;) 

Ootko sie allergisoitunut hiusväreille? Oletko pystynyt värjäämään hiuksia sen jälkeen? 

<3: tiina-mari