So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kauneus

HUULTEN TÄYTTÖ | OMAT KOKEMUKSET

Sain yhteistyö ehdotuksen Neurofysion Tarja Kinnuselta liittyen huulten täyttöön. Olin heti kiinnostunut koska olen miettinyt aina silloin tällöin huulten täyttöä mutten jostain syystä ole mennyt. Tiesin myös, että Tarjalla on todella hyvä maine ja hän on käynyt koulutuksia laajasti Suomessa sekä ulkomailla. Hän on toiminut vuodesta 2004 saakka joten kokemusta löytyy.  Olen myös nähnyt hänen tekemiään huulia joten siksi uskalsin hänelle mennä. Haluan jo tekstin alussa korostaa, että nämä ovat minun kokemuksiani huulten täytöstä ja kannattaa muistaa, että jokainen meistä on yksilö joten kokemukset ja tuntemukset ovat erilaisia jokaisella.  

Neurofysion Tarja Kinnunen

MITEN HUULTEN TÄYTTÖ ETENEE? 

Ensin varataan aika jossa keskustellaan mikä aine olisi juuri Sinulle paras vaihtoehto. Tuotteet tilataan aina asiakasta varten siksi olisi hyvä tietää mitä merkkiä laitetaan. 

Paikan päällä minulle kerrottiin huulten täytön riskit, kotihoito-ohjeet, aineesta jolla huuleni täytettiin ja miten toimenpide etenee. 

Tämän jälkeen mentiin makaamaan pöydälle, jossa kasvojeni ympärille ja rintakehän päälle laitettiin suojat. Tarja desinfioi huulten alueen ja levitti puudutusaineen vaikuttamaan 20 minuutiksi. Puudutteen vaikutuksen aikana kerkesimme vielä jutustelemaan ja Tarja näytti, että paketit avataan aina asiakkaan nähden. 

Puudute pyyhitään pois ja huulet desinfioidaan vielä jonka jälkeen suunnitellaan muotoa ja katsotaan kohdat mihin täytettä laitetaan. Kun suunnitelma on tehty ja asiakas hyväksynyt niin voidaan aloittaa. Tarja mittasi tarkasti minkä pituisella neulalla täyttäisi huuleni. Neulan pituudella on se tarkoitus, että ei tarvitsisi pistää monta kertaa vaan yritetään selvitä mahdollisimman vähillä pistoilla. Ylä -ja alahuuliin käytettiin eri pituista neulaa. 

Ennen neulan pistämistä Tarja laski kolmeen ja kertoi pistävänsä, tämä oli todella hyvä juttu ettei tarvinnut jännittää milloin pisto tulee. Piston jälkeen neula työnnettiin oikeaan kohtaan ja aine laskettiin huulten sisään vetäen neulaa pois. Tuote ei kirvellyt ollenkaan eikä muutenkaan sattunut, olin ajatellut tämän paljon pahemmaksi joten yllätyin todella positiivisesti. Alahuuli oli hiukan herkempi kuin ylähuuli, silloin neulan pistos tuntui hieman muttei ollut mitään sellaista ettei sitä olisi kestänyt. Välillä katsottiin peilistä miltä näyttää ja Tarja kysyi mielipidettäni ja halusinko johonkin lisää.

MITÄ MERKKIÄ MINULLE KÄYTETTIIN JA PALJON LAITETTIIN? 

Huuliini laitettiin yksi milli Juvederm -merkkistä ainetta, joka on hyaluronihappo pistos. Se on yksi pitkäkestoisimmista täyttö aineista, kesto on 6-12 kuukautta. Kesto on aina yksilöllinen asia johon vaikuttaa elintavatkin, kuten esim. tupakoitko yms. 

Valittavana on myös eri merkkejä ja kovuusasteita, riippuen minkälaista lopputulosta haet. Eri merkeissä on eri kestot, kaikissa ei käytetä puudutetta ja osa muotoutuu helpommin huuliin. 

MITÄ TULEE OTTAA HUOMIOON ENNEN JA JÄLKEEN TOIMENPITEEN? 

Muutamia asioita joita kannattaa ottaa huomioon huulten täytössä on se, että huuliin voi tulla mustelmia, punoitusta ja turvotusta. Seuraavana päivä toimenpiteestä huulten turvotus voi olla voimakasta. Nämä häviää yleensä muutamassa päivässä, mustelmat voi kestää parikin viikkoa. Tässä kannattaa huomioida, että kaikki meistä on yksilöitä. 

Hoidon jälkeen ei saa juoda eikä syödä yhteen tuntiin mitään kuumaa. Koskettelua tulee tietenkin välttää. Meikkausta tulee välttää 6h toimenpiteen jälkeen. 

Näitä tulisi välttää 2-3 vuorokautta hoidon jälkeen 

- vesiliikunta 

- sauna ja paljut 

- hikoiluttava liikunta ja juoksu 

- hoitoalueen hieromista 

Hoitopisteet pyyhitään antiseptisella liuoksella kahtena iltana. Huulien ympärille laitetaan myös hoitovoidetta joka laskee hieman turvotusta. Tätä ei saa laittaa pistokohtiin! Nämä molemmat tuotteet sain mukaani Tarjalta. Hoitoalueella voi käyttää hoitopäivänä kylmäpakkausta tunnin välein muutamia minuutteja kerrallaan. 

MILLAISET KOKEMUKSET MINULLE JÄI? 

Täytyy rehellisesti sanoa, että yllätyin positiivisesti siihen ettei toimenpide sattunut. Olin varautunut johonkin paljon pahempaan. En tuntenut kirvelyä aineesta ollenkaan eikä pistotkaan sattuneet. Alahuuli oli ehkä hieman herkempi kuin ylähuuli. Alahuulessa neulan pistäminen tuntui hieman muttei ollut mitään sellaista jota ei olisi kestänyt. 

Asiat kerrottiin selkeästi ja plussaa oli, että Tarja kertoi koko ajan mitä tekee eikä minun tarvinnut miettiä mitä tapahtuu seuraavaksi. Itselleni tärkeä juttu on myös tälläisissä, että hygienia on kunnossa ja se oli. 

Pelkäsin ehkä eniten hoidon seuraavaa päivää, koska olin kuullut kokemuksia siitä miten huulet saattaa turvota. Itselläni ei kuitenkaan kovin suurta turvotusta ollut, toki turvotuksen huomasi mutta se ei kuitenkaan tehnyt kipeää. 

Ennen huulten täyttöä.
Noin 1-2h huulten täytön jälkeen.
Huulet seuraavana päivänä toimenpiteestä.
Parantuneet huulet (5 päivää täytöstä)

Kuten kuvista huomaa huulet käy melkoisen muuttumisprosessin parantumisen aikana. Yleensä seuraavana päivänä huulissa on turvotusta, kuten huomaatkin sen kuvista. Tämä on siis ihan normaalia ja sitä ei tarvitse säikähtää. 2-3 päivää pistoshoidosta huulistani näki lopputuloksen. En halunnut huulistani luonnottoman näköisiä, laitettiin täytettä ylä -ja alahuuliin. Muutos on todella luonnollinen jota toivoinkin ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. 

Onko sinulle tehty huulten täyttöä? 

P.s. Instaan tulossa myös arvontaa lähiaikoina Neurofysion kanssa. ;) Ota siis seurantaan Instagram -tilini: @tiina.marii

<3: tiina-mari