So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

resepti

KEVYT KASVISSOSEKEITTO | Reseptinurkka

Tein elämäni ensimmäistä kertaa kasvissosekeittoa. Sain idean eräältä PT-asiakkaaltani kun hän halusi ruokavalioon myös kasvisvaihtoehtoja pelkkien jauhelihan ja kanan lisäksi. Aloinkin miettiä, että pakko testata kasvissosekeittoa raejuuston kanssa. 

Tämä olikin itseasiassa aika kivaa vaihtelua juurikin perus jauhelihaan ja kanaan. Mietin sitten kuinka saisin keitosta mahdollisimman kevyen version mutta kuitenkin täyteläisen. Lueskelin muutamia reseptejä netistä ja päätin sitten tehdä vähän oman mielen mukaan. En ostanut kaupasta kermaa vaan käytin sen sijaan kaura fraichea koska sitä löytyi jääkaapista. 

Resepti: 

1 (n. 600g) bataatti 

1 kesäkurpitsa 

600g porkkanaa 

1 sipuli 

2 valkosipulia 

2 rkl kaura fraichea 

pippuria

suolaa 

  • Kuori ja pilko kasvikset valmiiksi kun vesi kiehuu niin lisää kaikki veden joukkoon. Keitä ne kypsiksi ja pehmeiksi.
  • Kaada suurin osa vedestä pois mutta jätä sitä kuitenkin hieman pohjalle. Soseuta sauvasekoittimella, blenderissä tai monitoimikoneella.
  • Lisää mausteita oman maun mukaan, minä laitoin vain pippuria ja suolaa. Lisää myös pari ruokalusikallista kaura fraichea jos haluat keitosta täyteläisemmän. Minä kiehautin vielä keittoa mausteiden lisäämisen jälkeen. 
  • Nyt keitto on valmis tarjoiltavaksi, lisää vielä päälle raejuustoa. 

Tästä tuli siis 6 annosta ja olen laskenut tämän omaan ruokavaliooni sopivaksi. Jos kaipaa esimerkiksi lisää hiilareita niin silloin keiton kylkeen voi ottaa täysjyvä leipää tai näkkäriä. Valkosipulia kannattaa myös laittaa oman maun mukaan tai sen voi jättää myös kokonaan pois jos ei välitä siitä. 

Tätä teen varmasti vielä uudelleen, yllätyin kuinka hyvää tämä olikaan. Erilaisia versioita tästäkin saa loputtomasti vaihtelemassa kasviksia ja vihanneksia. 

Käytätkö usein kasvisvaihtoehtoja ruokailussa? Pääseekö resepti testiin?

<3: tiina-mari