So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

reseptinurkka

KOKO PERHEEN VÄLIPALAKEKSIT | Reseptinurkka

Selailin yksi ilta instani ihmeellistä maailmaa ja sieltä löytyi tämä hauskan helppo resepti taaperon välipalakekseihin. Meillä on aika usein välipalana hedelmiä, jogurttia, kaupan valmiita taaperoiden välipalapatukoita yms. joten tämä oli kivaa ja helppoa vaihtelua välipaloihin. Tein tästä taaperolle oman version ja meille vanhemmille lisäsin hieman proteiinia välipalakekseihin. Tässä tulee siis ohje joten ota se talteen! 

Tarvikkeet: 

2 kpl  banaania

2 dl kaurahiutaleita 

kourallinen rusinoita 

kuivattuja mangoja 

öljyä tai hunajaa 

Ohje: 

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota kulho johon muussaat banaanit haarukalla. Kuivatut mangot leikkasin saksilla pienemmiksi palasiksi. Lisää sitten loput ainekset. Jos taikina jää sinusta kuivaksi voit lisätä siihen öljyä tai hunajaa. Itse lisäsin hunajaa ja se toi hieman makeutta kekseihin. Sekoita ainekset sekaisin. 

2. Pyörittele taikinasta noin 10 palloa pellille leivinpaperin päälle ja sen jälkeen painele pallot kädellä littanaksi. 

3. Paista keksejä uunissa 12-15 minuuttia. Uunit ovat erilaisia joten tarkkaile keksien kypsymistä. 

Eikö olekin helppoa ja yksinkertaista? Koko perhe voi tietysti syödä näitä kananmunien kanssa mutta jos perheestä löytyy allergikko niin kirjoitin reseptin joka ei sisällä kananmunia. Halusin myös kokeilla miten tämä resepti toimii kananmunien kanssa joten kokeilin molempia versioita. Laitoin tosiaan meidän vanhempien kekseihin lisäksi 4-5 kananmunaa jotta saimme siihen vähän proteiinia.  Jos laitat kekseihin kananmunia niin silloin ei välttämättä tarvitse laittaa hunajaa tai öljyä, ellet halua hunajaa tuomaan makeutta. Eikä niitä tarvitse pyöritellä palloiksi vaan voit laittaa suoraan littanaksi pellille. Kananmunien takia taikinasta tuli löysempää kuin taaperoiden versiossa. 

Meillä ainakin kaikki tykättiin näistä kekseistä ja tehdään näitä varmasti uudestaan. Ensi kerralla laitan rusinoiden ja mangojen tilalle marjoja. Näihin tuskin kyllästyy kun makuja voi vaihdella niin paljon kuin vain keksii. 

P.s. ohjeen löysin Sofia Blomqvistin instasta. 

Mitä teillä syödään välipalalla? 

<3: tiina-mari