So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

reseptinurkka

KYLMÄSAVULOHIMUNAKAS | Reseptinurkka

Nyt löytyi miun uus lemppariruoka! Liian harvoin tulee syötyä kalaa koska meillä sitä syö vain minä ja taapero joten siksi sitä tulee tosi harvoin tehtyä kun ei jaksa tehdä kahta ruokaa. Silloin kun meillä on kalaa niin se on yleensä lohta joko uunilohta perunoiden ja salaatin kanssa tai sitten lohikiusausta. 

Kaupasta tarttui viikonloppuna mukaan kylmäsavulohta ja ajattelin tekeväni siitä munakkaan ja lisukkeena salaattia. Tänään päätin laittaa testiin tämän idean ja teen varmasti toistekin. Tästä saa sopivan pienen annoksen ja valmistuksessa menee todella vähän aikaa. 

Ainesosat: 

300g (2pkt) kylmäsavulohta

7 kananmunaa 

suolaa, mustapippuria 

600g sadonkorjuu kasviksia 

Ohje: 

Laita uuni 200 asteeseen. Laita sadonkorjuu kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle oliiviöljyä ja sekoita. Sen jälkeen laita kasvikset uuniin. Pidin kasviksia uunissa n. 20 minuuttia. 

Laita pannulle joko oliiviöljyä tai voita. Riko kananmunat pannulle ja sekoita rakenne rikki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi kylmäsavulohi kuutioiksi ja laita pannulle kananmunien päälle. Lisää halutessasi vielä lohen päälle mustapippuria. 

Paista pannulla kannen alla noin 15-20 minuuttia. Kun paistat kannen alla niin silloin ei tarvitse paistaa molempia puolia. 

Tämän jälkeen munakas ja uunikasvikset on valmiita! 

Tästä tuli heittämällä miun uus lemppari arkiruoka! Ja oli ihan super hyvää. Jos ruokaan kaipaa raikkautta niin uunikasvisten sijaan voi tehdä tuore salaatin kurkusta, tomaatista, paprikasta, salaatista, avokadosta yms. Munakkaan päälle voi laittaa myös tilliä jos siitä tykkää. Olisin halunnut laittaa päälle vielä rucolaa mutta sitä ei meiltä tällä kertaa jääkaapista löytynyt. 

Pääseekö tää siulla testiin? :) 

<3: tiina-mari