So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

spagaatti

MINKÄ UUDEN TAIDON AION OPETELLA? |

Kirjoittelin teille opiskeluistani viime viikolla ja nyt voisin kertoa teille hieman lisää millainen tehtävä saatiin joulukuun lähijaksolla. Saimme tosiaan tehtäväksi harjoitella jonkin uuden taidon, sen täytyy olla jokin liikunnallinen taito. Aikaa harjoitella on 1.1. - 28.2. eli kaksi kuukautta. Siinä kyllä kerkeää harjoitella vaikka mitä jos vain motivaatiota löytyy. 

Ensin tehtävä kuulosti itsestäni todella haastavalta kun en meinannut millään keksiä millaisen taidon voisin opetella ja aikaa ei kuitenkaan ole paljon käytettävissä koska on työt, opiskelut ja lapsiperhearki. Ensimmäinen ajatus oli, että taidon harjoittelu täytyisi olla mahdollista suurimmaksi osaksi kotona koska silloin sitä on arjen keskellä helppo toteuttaa. Yritin miettiä jotain mistä voisi olla mahdollisesti myös myöhemmin hyötyä. 

Olin jo oikeastaan unohtanut koko tehtävän mutta vähän ennen joulua keksin minkä taidon haluan opetella. Osaatko arvata mikä se voisi olla? Ei haittaa jos et, kerron sen sinulle! Aion opetella spagaatin! Spagaatti on siis asento, jossa varsinkin lonkankoukistajat ja takareisi joutuvat äärivenytyksiin, sekä siinä tarvitaan lonkan hyvää liikkuvuutta. 

Tällä hetkellä spagaatti kuullostaa vain kaukaiselta haaveelta mutta on hyvin mahdollista, että se onnistuu kahdessa kuukaudessa koska jotkut voi saada sen lyhyemmässäkin ajassa. Viime aikoina venyttely on jäänyt todella vähälle joten tästä on varmasti hyötyä vaikken spagaattia saisikaan helmikuun lopussa.

Alku -ja lopputilanteesta otetaan video/kuva, laitan tänne blogin puolelle kuvat alkutilanteesta. Otettiin kuvat molemmilta jaloilta erikseen koska siinä huomaa hyvin puolierot ja on hauska tietää onnistuisiko spagaatti molemmilla jaloilla. Itselläni ainakin silloin kun vasen jalka on edessä niin pääsen hieman enemmän alas. Kun näitä kuvia otettiin niin ajattelin etten pääse edes tuohon ja voin kertoa, että oli aika tuskaista mutta tästä on suunta vain parempaan. 

Tavoitteena olisi venytellä ainakin kolmesti viikossa. Uskon, että alussa tuloksia tule nopeasti koska en edes muista milloin olisin viimeksi venytellyt kunnolla. Olen kyllä raskauden jälkeen huomannut omassa kropassa miten jumissa se on, varsinkin silloin kun tanssin enemmän niin olin paljon notkeampi. Joten tästä on todellakin hyötyä ja aion päästä tähän tavoitteeseen! Olen muuten joskus aiemminkin yrittänyt harjoitella spagaattia mutta huonolla menestyksellä, ehkäpä parempi onni tai pitäisikö sanoa motivaatio tällä kertaa. 

Jos haluat seurata tarkemmin tätä spagaatti matkaa niin käy seuraamassa instaani jonka löydät @fittiina . Päivittelen sinne ainakin storyn puolelle kuinka sujuu. Haluan myös haastaa teidät lukijat mukaan venyttelemään ja harjoittelemaan spagaattia, ootko mukana? ;) 

<3: tiina-mari