So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

opiskelu

MITÄ ALOIN OPISKELEMAAN? | Opiskelu

Kerroinkin jo syksyllä aloittavani opiskelut. Aloitin tosiaan opinnot Islolla liikunnan ammattitutkinnossa. Olen aina ollut kiinnostunut liikunnasta ja varsinkin tanssi on ollut lähellä sydäntä jo kauan. Äitiyslomalla sain ainakin itse paljon energiaa liikkumisesta ja jumppailinkin kotona sekä kävin paljon lenkillä, silloin mietin miten kiva olisi jos äideille ja lapsille olisi oikeasti tarjolla erilaisia jumppia ja yhteistä liikuntaa. Koska uskon todella monen äidin olevan melko yksinäinen, ainakin jossain vaiheessa kun päivisin ei ole juttuseuraa ja olet suurimman osan ajasta lapsen kanssa kotona. Sillon siis heräsi ajatus liikunta-alasta voisiko se olla tuleva ammattini ja voisinko itse vaikuttaa juuri tähän asiaan?

Olin myös jo vuosia aiemmin miettinyt haluavani käydä personal trainer koulutuksen ja katselinkin koulutuksia uudestaan mutta hinnat niissä on aivan pilvissä. Yksi päivä selailin netistä lisää liikunta-alan koulutuksia ja löysin tämän Islon koulutuksen. Mietin jonkin aikaa voinko minä hakea tuohon koulutukseen mutta päätin kuitenkin hakea ja kokeilla. Tämä koulutus tuntui itselle juuri sopivalta koska koulua ei ole joka päivä vaan kerran kuussa 3-4 päivää. Joten tässä pystyy hyvin yhdistämään työn ja koulun. Koulutus on myös laajempi kuin pelkkä pt -koulutus joten saan tästä varmasti enemmän irti ja laajemman ammattitaidon.

Hyväksyin opiskelupaikan pienen mietinnän jälkeen ja opiskelut alkoivatkin elokuun lopulla. Olin kesäkuusta asti jännittänyt ja odottanut koulun alkua. Meillä on ollut nyt viisi lähijaksoa ja olen tykännyt kyllä kovasti tästä koulusta. Islolla on aivan mahtavan ammattitaitoiset ja rennot opettajat sekä apua saa aina jos sitä tarvitsee koulutehtävien kanssa. Koulupäivinä meillä on teoriaa sekä myös erilaista liikuntaa. Tähän mennessä ollaan käyty läpi esim. erilaisten testien tekemistä, sauvakävelyä, ravitsemusta, ollaan ohjattu ja suunniteltu luokkatovereillemme pieniä jumppahetkiä ja paljon muuta eli todella monipuolista. 

Itse ainakin olen oppinut paljon ja saanut omaan liikepankkiini uusia liikkeitä juuri noista pienistä jumppahetkistä. En olisi esimerkiksi koskaan uskonut miten hyviä liikkeitä keppijumpassa voi olla ennekuin kokeilimme sitä koulussa. 

Tämä tutkinto on tosiaan näyttötutkinto, joten myös koulupäivien ulkopuolella on itsenäistä opiskelua sekä mahdollisten asiakkaiden tapaamista. Olen jo aloittanut personal trainerin näytön tekemisen ja tämän lisäksi miulla on näytöt vielä tapahtuman järjestämisestä, yrittäjyydestä sekä liikunnan ohjaamisesta. Tarkoitus olisi valmistua toukokuussa vaikka tällä hetkellä itsestä se tuntuu vielä kaukaiselta ajatukselta siihen nähden miten paljon olisi vielä tehtävää mutta asetan tavoitteeksi sen toukokuun. Itsestä ainakin hankalimmalta tuntuu raporttien kirjoittaminen mutta uskon kun pääsen vain alkuun niin homma sujuu, aloittaminen on aina se vaikein juttu. 

Ilmoittauduin myös viikonloppuna XAMK verkko-opintoihin liittyen liikunta-alaan. Joten tämä tuo vielä pientä lisähaastetta mutta onneksi se on verkossa joten voi tehdä omaan tahtiin ja oli niin mielenkiintoinen koulutus, että oli aivan pakko osallistua. Olen myös miettinyt jos hakisin Islon liikunnanohjauskoulutuksesta koska se kiinnoistaisi myös todella paljon. 

Opiskeletko sie tai haaveiletko jostain uudesta ammatista? 

<3: tiina-mari