So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Yrittäjyys

MYIN LAPSENI! |

Otsikko saattoi houkuttaa sinut klikkaamaan koska se kuulostaa niin kamalalta mutta ei, en myynyt oikeaa lastani vaan yritykseni. Kauneushuone Tiina-Mari oli tavallaan kuin oma lapsi minulle. Rakensin sen tyhjästä ja tein hurjasti töitä sen eteen, että yritykseni kasvaa koska tavoitteena oli päästä parhaimmistoon Joensuun kauneushoitoloissa. No, se jääköön jokaisen päätettäväksi pääsinkö siihen. Olen kuitenkin ylpeä, että sain luotua Kauneushuoneesta upean ja tyylikkään brändin ja sain sen ihmisten tietoisuuteen. 

Alusta asti minulla oli tarkka suunnitelma mihin ja mitä kohti haluan viedä yritystäni ja se oli yksi unelmieni täyttymys. Tämän 2,5 vuoden aikana koin hurjan paljon onnistumisia ja epäonnistumisia yrittäjänä ja kaikki ovat kasvattaneet minua ihmisenä. En siis todellakaan kadu päätöstäni, että yritys tuli perustettua koska se avasi minulle niin paljon uusia ovia, toi itsevarmuutta ja löysin mahtavia ihmisiä elämääni yritykseni kautta joista on tullut tärkeitä ystäviä.

Äitiysloman aikana koin paljon riittämättömyyden tunnetta ja en oikein ole enää päässyt kiinni koko työhön, en ole tuntenut enää kuuluvani tähän kauneushoitolamaailmaan, ainakaan niin paljon kuin ennen. En kokenut työtäni enää niin tärkeäksi kuin joskus sen koin. Äitiysloma olikin minulle hyvä breikki miettiä mitä minä oikeasti elämältäni haluan ja nyt olen sen löytänyt pitkän mietinnän ja hukassa olon jälkeen. Tästä voin kirjoittaa myöhemmin lisää. 

Kun aloin mammaloman jälkeen tekemään muutamia päiviä töitä niin huomasin myös, että olen alkanut allergisoitumaan ripsienpidennyksissä käytettäville liimoille ja käteni eivät yksinkertaisesti kestä enää tehdä täysipäiväistä viikkoa ripsien parissa. Joten tässäkin syy miksi en ehkä ole saanut enää niin suurta intoa työhöni takaisin. Toki rakastan tuota työtä mutta kummasti se syö motivaatiota kun tiedät ettei tämä tule olemaan se loppuelämäsi työ. 

Vuosi 2018 on ollut minulle muutenkin henkisesti ja fyysisesti todella raskas joten aloin vakavissani miettimään yrityksestä luopumista koska haluan poistaa stressitekijöitä elämästäni. Onnekseni otin puheeksi työntekijäni kanssa olisiko hänellä kiinnostusta ostaa yritys ja jäädä jatkamaan. Ajatus ei kuullostanut hänestä mahdottomalta ja tänään me tehtiin kaupat Kauneushuone Tiina-Marista. Pääosin kaikki Kauneushuoneella jatkuu kuitenkin aivan ennallaan, vaihdoimme periaatteessa työntekijäni kanssa paikkoja. Jään siis tekemään Kauneushuoneelle töitä vielä muutamana päivänä viikossa. 

Päätös myymisestä oli hankala koska tämä oli joskus minun suuri unelma ja pääsy pois edellisestä työpaikastani. Koin paljon epäonnistujan tunnetta kun mietin myynkö vai en mutta käänsin asian kuitenkin positiiviseksi; rakensin hienon brändin tyhjästä, sain yritykseni asiakkaiden tietoisuuteen ja yritykselleni hyvän maineen sekä rutkasti kokemuksia ja avaimia elämään. Päällisin puolin olen kuitenkin tyytyväinen päätökseeni koska nyt pääsen aloittamaan puhtaalta pöydältä ja toteuttamaan seuraavaa unelmaani. Joskus täytyy luopua ja päästää irti, että saa jotakin vielä parempaa. 

"Difficult roads lead to beautiful destinations."  

<3: tiina-mari