RESEPTINURKKA

PIPARIT AMERIKASTA | Reseptinurkka

Oltiin vanhempieni luona alkuviikosta ja siellä selailin Kotivinkki lehteä josta bongasin tämän piparicookie ohjeen. Nämä ovat siis jouluinen versio chocolate chip cookie:sta eli suklaahippukekseistä. Ajattelin testata näitä itsenäisyyspäivän kunniaksi, meillä mies teki ruuan ja minä tein meille jälkiruokaa. Meille oli myös tulossa vieraita joten tässä oli myös heille tarjottavaa. 

Tarvikkeet:  

1 pkt pakaste piparitaikinaa (Sunnuntai) tai 500g itse tehtyä piparitaikinaa 

100 g maito-, tummaa tai valkosuklaata rouhittuna 

1/2 dl pähkinöitä rouhittuna 

Koristeluun: 

maito-, tummaa tai valkosuklaata 

Ohje: 

1. Sulata taikina ja lisää siihen suklaa -ja pähkinärouhe. Murskasin pähkinät pakastepussissa, käytin muuten suolattomia maapähkinöitä. Suklaan pilkoin veitsellä. Pyörittele taikinasta 20-25 palloa jotka laitat pellille leivinpaperin päälle. Sen jälkeen paina ne kädellä littanaksi ja lisää päälle pähkinät ja suklaa. Suklaana käytin Fazerin vaaleaa maitosuklaata. 

2. Paista uunissa 175 -asteisessa uunnissa noin 10-15 minuuttia. Huomaa, että uuneissa on eroja joten tarkkaile keksien kypsymistä. Sisältä keksit saavat jäädä hieman mureiksi ja kosteiksi. 

3. Keksit ovat valmiit tarjoiltavaksi myös sellaisinaan mutta voit myös koristella ne sulatetulla suklaalla. Minä koristelin keksit vaalea maito -ja valkosuklaa sulalla. Otin ruokalusikkaan sulatettua suklaata ja valutin sitä samalla lusikkaa liikuttaen keksien päällä. 

Muokkasin ohjeesta hieman suklaan määrää, se oli alkuperäisessä ohjeessa 75g mutta laitoin puolet suklaalevystä. Teko-ohjekaan ei ole sama kuin lehdessä koska tämä oli omasta mielestäni helpompi tehdä näin. Parhaimman makuisia keksit ovat kun ne ovat olleet hetken jääkaapissa, varsinkin jos olet koristellut ne sulalla suklaalla. Vaikka nämäkin amerikkalaiset piparit olivat herkullisia niin omaan makuuni ihan perinteiset piparit ovat parempia. :) 

Pääseekö nämä testiin vai pysytteletkö perinteisissä pipareissa? 

<3: tiina-mari 

Pääseekö nää testiin teillä? 

<3: tiina-mari