So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

SÄÄSTÖVINKIT RUOKAILUUN | Arki

Vuokrien tai lainojen jälkeen kotitalouksien suurin kuluerä on varmaankin ruoka, varsinkin lapsiperheissä. Me ollaan alettu kiinnittämään nykyisin enemmän huomiota mitä sieltä kaupasta ostetaan ja suunnittelemaan enemmän mitä syödään. Varsinkin kohta neljä on ollut erinomainen koska silloin tulee harvemmin ostettua mitään turhaa ruokakaupasta. 

Käydään yleensä isommat ruokaostokset K-Citymarketissa tai Prismassa koska niistä löytyy aina kaikki tarvittava kerralla. Oon myös kiinnittänyt huomiota, että samojen tuotteiden välillä on näissäkin hintaeroja. Joten kannattaa myös vertailla eri kauppojen hintoja. 

Listasin kuusi vinkkiä joilla me ollaan saatu säästettyä rahaa ruokailuissa ja olenkin yllättynyt positiivisesti miten vähän koko viikon ruokaostokset ovat maksaneet.

1. Tee kasvisruokaa 

Moni voisi luulla, että kasviruokailu olisi kallista mutta esimerkiksi kikherneet ja linssit ovat todella edullisia. Tästä olin itsekin todella yllättynyt. Olin jostain syystä ajatellut, että ne olisi kalliita. 

2. Osta lihaa joissa on punainen lappu, ne voi käyttää vielä samana päivänä ja osan voi pakastaa myöhempää käyttöä varten 

Monesti sunnuntaisin ja maanantaisin kaupoissa on lihat -30% alessa koska niistä on menossa päiväys. Tämä kannattaa hyödyntää koska sillä tekee melkoisen säästön. 

3. Katso aina kilohintaa. 

Vaikka hintalapussa hinta näyttäisi halvemmalta voi se kuitenkin tulla kalliimmaksi. Joten katso aina kilohintaa ja vertaa hintoja esim. kasviksissa ja hedelmissä. 

4. Tee isommat ruokaostokset 1-2 krt. viikossa 

Tee kerralla ruokaostokset ja näin ei tule tehtyä niin usein heräteostoksia kaupassa kun käyt siellä vain kerran tai kaksi viikossa. Toki maitoa ja leipää joutuu varmasti jokainen käydä ostamassa. 

5. Tee kauppalista 

Suunnittele koko viikon tai ainakin puolikkaan viikon ruuat valmiiksi. Näin ei tule turhia ostoksia sen takia koska et tiedä mitä tänään syötäisiin. 

6. Älä mene nälkäisenä kauppaan 

Tämä onkin monelle tuttu juttu! Nälkäisenä tulee ostettua kaikenlaista ylimääräistä joko ihan perus ruokaa tai herkkuja. 

Millaisia säästövinkkejä siulla on ruokailuun? Käytätkö jo jotain näistä?

<3: tiina-mari