So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

SMOOTHIEKAKKU | Koko perheen herkku

Meillä juhlittiin M:n 1v. synttäreitä viime viikon tiistaina perheen kesken ja halusin tehdä hänelle oman kakun jota voi huoletta syöttää myös hänelle. Facebookin vauvaryhmissä tuli usein vastaan smoothiekakku. Tämä vaikutti helpolta ja maukkaalta sekä on kirsikkana kakun päällä vielä terveellinenkin. Selailin netistä reseptejä ja niitä löytyi vaikka millä mitalla. Yhdistelin muutamia reseptejä mieluisaksi ja tälläinen meidän smoothiekakusta tuli. 

Pohja: 

200 g kaurakeksejä 

100 g Bonnen mangososetta 

Täyte: 

2 kpl melko isoja banaaneja 

500 g mansikoita 

7 liivatelehteä 

400 g maustamatonta jogurttia 

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sillä välin murskaa keksit monitoimikoneessa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
  2. Sekoita banaanit, mansikat ja jogurtti blenderissä tasaiseksi. 
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana banaanimansikka -täytteen joukkoon ja sekoita blenderissä. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli. 

Ainoa mikä ei 1 -vuotiaalle sovellu on kaurakeksit, mutta me annettiin hänen kuitenkin maistaa myös pohjaa. Myöhemmin tajusin, että kaurakeksien tilalle olisi voinut kokeilla Talk muruja. En tosin tiedä olisiko ne mennyt liian veteläksi, tätä täytynee testata ensi kerralla. 

Kakustahan saisi todella monenlaisia versioita vaihtamalla vain hedelmiä ja marjoja. Maustamattoman jogurtinkin voisi korvata kaurajogurtilla. Hyvä puoli tässä kakussa on ehdottamasti terveellisyys. Kakku maistui hyvältä ja menisi siis vaikka välipalana arjessa. Tää kakku sopii ainakin helteisiin kesäpäiviin keveytensä ja raikkautensa ansiosta. 

Ootko kokeillu smoothiekakkuja? 

<3: tiina-mari