So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

VEGAANISET RAVINTOLISÄT | Mitä vaikutuksia huomasin?

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Viime aikoina olen alkanut käyttää ravintolisiä kuten näitä Arctic Puren tuplasinkkiä ja D3 -vitamiinia. Onko kyseinen sarja siulle tuttu? Jos ei niin kerron Sinulle vähän kyseisestä sarjasta, tämä ei nimittäin ollut itsellenikään kovin tuttu. 

Arctic Pure tuotteet ovat suomalaisia ja ne valmistetaan kokonaan Suomessa. Tuotteet eivät sisällä myöskään mitään turhaa kuten pintakäsittely -, täyte -, väri -tai makeutusaineita ja tämän kaiken lisäksi ne ovat myös vegaanisia. Eli kaikki sarjan tuotteet sopivat myös vegaaneille. Inspiraationa kyseissä tuotteessa on ollut puhdas luonto ja Arctic Pure on lupaus puhtaudesta. 

Arctic Pure tuplasinkki 

Sinkki on ihmisen elimistölle välttämätön hivenaine. Ruuan sisältämästä sinkistä meihin imeytyy noin 30-50%Sinkkiä on kehossa kaikkialla. suurinosa lihaksissa ja luustossa. Sitä tarvitaan solujen tuotantoon, taistelemaan infektioita vastaan, kasvuun ja kehitykseen. Moni varmasti jo tiesi, että sinkki pitää myös ihon, hiukset, hampaat ja kynnet terveinä.  

Arctic Puren tuplasinkki sisältää sinkkiglukonaattia ja sinkkipikolinaattia, nämä ovat sinkin hyvin imeytyviä muotoja. Tiesitkö, että sinkkivalmisteet, jotka sisältävät sinkkiglukonaattia ovat tutkimusten mukaan lyhentäneet flunssan kestoa jopa 28 prosentilla?  Pakkauksessa on 60 kapselia joten siitä riittää noin kahdeksi kuukaudeksi. 

Arctic Pure kasviperäinen D3 -vitamiini 

D-vitamiini tärkein tehtävä on auttaa kalsiumia imeytymään ja kiinnittymään luustoon. Lisäksi se vaikuttaa lapsen kasvuun ja motoriseen kehitykseen ja siksi D-vitamiinia annetaankin vauvoille kahden viikon iästä lähtien.  (huom. lapsille on omat D-vitaamini tipat) Talvella auringonvaloa on niukasti joten D-vitaamini hankitaankin pääosin ravinnosta ja osa käyttääkin varsinkin talvisin D-vitamiini lisiä. 

D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä luuston, hampaiden ja lihasten pysymistä normaaleina. Tässäkin Arctic Puren D3-vitamiini pakkauksessa on 60 kapselia ja ne riittää kahdeksi kuukaudeksi. 

Mitä vaikutuksia olen huomannut? 

Olen käyttänyt tuotteita nyt kaksi kuukautta, yhdessä kohtaa oli noin 4-5 viikon väli kun en käyttänyt. Tuon välin aikana huomasin, että varsinkin sinkki vaikutti hiuksien ja kynsien kasvuun. Silloin kun otin päivittäin sinkkiä niin huomasin kuinka hiukset kasvoivat todella hurjaa vauhtia, samoin kynnet. Kynnet myös vahvistuivat huomattavasti eikä katkeilleet sekä ne näyttivät jotenkin terveemmiltä.

Sen 4-5 viikon aikana kun en syönyt niin hiuksetkaan ei kasvaneet yhtä nopeasti. Tämän hiustenkasvun tiedän siitä koska käyn noin kuukauden välein värjäämässä tyvikasvun ja ero oli huomattava silloin kun kävin värjäämässä hiukset ja olin syönyt sinkkiä ja silloin kun en ollut syönyt.

Ilman sinkkiä tyvikasvu oli yleensä noin 1-2 senttiä mutta sinkkiä syödessä se oli ainakin tuplat. Mietinkin yhdessä vaiheessa miten hiukseni olivat kasvaneet näin paljon ja silloin tajusin sinkin vaikutuksen. 

Sinkin syöntiä aion siis ehdottomasti jatkaa ja D-vitaminia aina näin talvisin. Täytyy myöntää etten olisi koskaan uskonut millainen vaikutus sinkillä voi oikeasti olla joten olen kyllä positiivisesti yllättynyt. 

Arctic Pure sarjan tuotteet löydät vain Hyvinvoinnin.fi verkkokaupasta. 

Oletko testannut Arctic Puren tuotteita? :) 

<3: tiina-mari