canape

18-vuotis synttäreideni tarjoilut : Pinkit pikkuprinsessan synttärit ;)


18-vuotis synttäriteema : pinkki. Söpöä, eikö?
Prinsessasynttärit prinsessalle.
Synttärimenu sisälsi erilaisia pieniä petit fours / canape tyyppisiä napostelupaloja sekä suolaisina, että makeina versioina. Naposteluherkut ovat mukavia valmistaa, ja niiden menekki on juhlissa aina hyvä. :)
Canape – naposteltavien lisäksi synttäreilläni tarjottiin pinkkiä vadelmaboolia ja pääkallotäytekakkua.
 

Tarjoilupöydän antimet



Uskoisin useampien pinkkien tarjottavien (ainakin makeiden) sopivan loistavasti lasten prinsessasynttäreille. Prinsessasyntymäpäivillähän yleensä tarjotaan kaikkea kivaa, pinkkiä, tyttömäistä. :) Boolin saa lapsille soveltuvammaksi kun jättää viinat pois ja käyttää vaikka grenadiinia vähän makua antamaan.

Jääpalamuotit ovat todella hyviä ja käteviä tuollaisille pienille hyydykeleivoksille.
Sopivat sekä makeille , että suolaisille ja lisäksi vielä suklaakonvehdeillekin.
Suklaakonvehdit onnistuvat tiedostetusti loistavasti jääpalamuoteissa.
Yhden muotin hinta on n.2€, kun taas vastaavien leivosmuottien hinta n.15€.
Vissi ero! Hyydykeleivosten kannattaa antaa olla pakkasessa ihan kunnolla ennen irrottelua.
Jos tuntuu, että leivokset ovat jäätyneet kiinni vuokaan voi vuoan pohjaa lämmittää kevyesti kuumalla vedellä ja leivokset pompsahtavat irti kuin itsestään.


Synttäribooliin ( Pinkki Vadelmabooli ) tuli tämmöisiä aineksia:
4 l vadelmalimonadia
1 l spriteä 1 plo (0,35l )
chymoksen vadelmalikööriä
0,75 l leijona viinaa
1 kpl sitruunaa paloiteltuna

Ohjeet
Kaada ainekset boolimaljaan ja sekoita.
Lisää paloiteltua sitruunaa.
ÄÄNTÄ KOHTI!

 




Ryyppysynttärit pääasiassa, mutta mitäpä muuta voikaan olettaa.
Järjestin synttäreillä muutaman leikkimielisen kisan, joissa palkintona voittajajoukkueelle pienet likööripullot.
Tehtäväss oli kolme osaa, jotka olivat:
a) Snöre-nauhan syöminen ilman käsiä (joo, eli sitä punaista lakunauhaa jossa elefantti pussin kyljessä :)
b) Oluen juomiskisa penispillillä (kiitos vaan Pete pilleistä :D )
c) Singstarin laulaminen

Booli oli kyllä myös hyvää. Ehkä vähän liiankin.
Myös Jack daniels oli myös hyvää.
Mansikkakossu oli hyvää.
Siideri oli hyvää.
"Aiemminhan en ole viinaan koskenutkaan.."
Kynttilöitä hankin täytekakkuuni tasan 18. Pinkkejä ja valkoisia, tottakai.

Puh! ^_^

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Sormi havainnollistaa tässä sitä, kuinka minipieniä nämä herkut ovat!



Pinkki Canape 1 : Suklaakeksi cupcakes :
( Ihanat suklaakeksit pohjana , päällä valkosuklaa – mansikkavaahtoa)

Raaka-aineet
2,25 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g sulatettua margariinia
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl kananmuna
50 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata

kuorrutus:
1,5 dl kuohukermaa
n.1 dl mansikan makuista tomusokeria
50 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
70 g valkosuklaata
2 rkl mansikkamehua

Ohjeet
Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon jauhoseos. Lisää rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele lusikalla pieniä nokareita taikinaa karamellivuokiin ja paista 175 asteessa n.3-5 minuuttia.
Kekseistä ei pidä tulla kovia, vaan ne pitää jättää pehmeiksi!!!!
Valmista kuorrute:
Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi ja lisää valkosuklaa levyn ulkopuolella mehun sekaan. Sulata suklaa mehuun.
Anna suklaaseoksen jäähtyä viileäksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, mansikan makuinen tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää jäähtynyt valkosuklaa.
Voit värjätä kuorrutetta elintarvikevärillä vieläkin pinkimmäksi jos tahdot.
Pursota kuorrutetta jäähtyneiden keksipohjien päälle karamellivuokiin ja koristele lopuksi pinkkivalkoisella strösselillä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tässä punajuurileivän ohje kahteen suolaiseen canape- naposteltavaan:
Raaka-aineet

0,4 dl vettä
50 g hiivaa
500 g kypsää punajuurisosetta
1 rkl suolaa
0,5 rkl siirappia
2 tl pomeranssin kuorta
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
3 dl ruisjauhoja
n.0,7 kg vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

Ohjeet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, punajuurisose (saa valmiina) ja mausteet sekä ruisjauhot.
Lisää vehnäjauhot ja margariini ja alusta pehmeähkö taikina.
Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tuntia vedottomassa paikassa.
Leivo taikina leiviksi pellille leivinpaperin päälle. (2 leipää )
Kohota ja paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Pinkki canape 2 : Härän leikkelettä punajuurileivällä
Raaka-aineet

1 annos punajuurileipää
1 pkt härän grillileikkelettä (wursti)
suolaa,pippuria
tuoretta timjamia

Ohjeet

Leikkaa punajuurileivästä ohuita viipaleita ja litistä viipaleet kämmenellä painellen n.0,5cm paksuisiksi.
Leikkaa leivästä kolmioita.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista leivät kevyesti keskilämmöllä rapeiksi. (ei ruskistusta, väri häviää!)
Ripottele leipäpaloille suolaa ja rouhaise pippuria.

Revi leipien päälle grillihärkää ja viimeistele napostelupalaset tuoreella timjamilla :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pinkki canape 3 : Broilerirullat punajuurileivällä
Raaka-aineet:

1 annos punajuurileipää
1 pkt kultabroilerin leikkelettä(saarioinen)
tuoretta persiljaa

Ohjeet

Leikkaa punajuurileivästä ohuita viipaleita ja litistä viipaleet kämmenellä painellen n.0,5cm paksuisiksi.
Leikkaa leivästä kolmioita.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista leivät kevyesti keskilämmöllä rapeiksi. (ei ruskistusta, väri häviää!)
Ripottele leipäpaloille suolaa ja rouhaise pippuria.

Leikkaa broilerin leikkeleet puoliksi ja kääri tiukasti rullalle.
Aseta kaksi rullaa yhdelle leipäkolmiolle ja koristele persiljalla.

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pinkki canape 4: Leipäjuustoa ja kylmäsavulohta :
(Kiitos kotikokkikaveri Riitta-Mummolle ideasta!)

Raaka-aineet

200 g leipäjuustoa
200 g savulohta viipaleina
parmesaanilastuja
suolaa, pippuria
tilliä

Ohjeet

Leikkaa leipäjuustosta sydämen muotoisella muotilla paloja.
Leikkaa sydämet lappeellaan puoliksi, jolloin saat yhdestä muotillisesta kaksi sydäntä.
Aseta jokaisen sydämen keskelle yksi lastu parmesaania makua antamaan.
Leikkaa savulohiviipale pituussuunnassa puoliksi : yhdestä viipaleesta saat kaksi ruusuketta.
Kiepsauta viipaleet ruusukkeiksi ja aseta jokaisen leipäjuustosydämen päälle yksi rulla.
Rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää hyppysellinen suolaa.
Koristele tillin oksalla.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Silikonivuokiin voi tehdä pieniä naposteltavia leivoksia
.. Tai jääpalamuotteihin!


Pinkki canape 5: Punajuuritartar / Punajuurileivokset
( ns. punajuuri voileipäkakku )

Raaka-aineet

200 g hapankorppuja
100 g voita
ripaus suolaa

täyte:

100 g valkosipulituorejuustoa
1 dl majoneesia
0,5 rkl sitruunamehua
1 kpl pieni päärynä
n.100 g punajuurisosetta
100 g suolakurkkua
80 g sinihomejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 kpl isohko punasipuli
4 kpl liivatelehteä
1,5 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
suolaa, pippuria

koristeeksi kuivattua karpaloa
ja ruohosipulia

Ohjeet

Valmista ensin täyte:
Hienonna päärynä, suolakurkku ja punasipuli pieniksi kuutioiksi.
Silppua timjami.
Sekoita keskenään valkosipulituorejuusto, majoneesi, hienonnetut kasvikset, punajuurisose, sinihomejuusto murustettuna sekä timjami.
Mausta seos suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.

Liota liivate isossa määrässä kylmää vettä , likoamisessa menee n.5min.
Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi ja lisää puristellut liivatteet.
Kaada liivateseos punajuurimassaan ohuena nauhana kokoajan hämmentäen.

Öljyä jääpalamuotit, joihin haluat leivokset hyydyttää.
Aseta massaa lusikan avulla jääpalamuotin koloihin ja tasoita pinta.

Valmista pohja:
Murskaa hapankorput karkeaksi muruksi.
Sulata rasva ja lisää seokseen.
Taputtele pohjaa jokaiseen jääpalamuotin koloon punajuurimassan päälle.

Laita vuoat pakastimeen hyytymään väh. 40 minuutiksi.
Kumoa punajuurileivokset hyvin hyytyneenä.

Koristele esim. kuivatulla karpalolla ja ruohosipulilla


------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pinkki canape 6: Vaahtokarkit dipattuna valkosuklaaseen
Raaka-aineet

1 pss vaahtokarkkeja
1,5 levyä valkosuklaata
3 rkl kermaa
elintarvikeväriä
cocktail-tikkuja

Ohjeet

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa.
Lisää valkosuklaa paloina ja sekoita tasaiseksi.
Lisää pinkkiä elintarvikeväriä kunnes saat valkosuklaasta räväkän ja kauniin väristä.
Kasta vaahtokarkit valkosuklaaseen ja aseta lautaselle valumaan dipattu puoli ylöspäin. Voit kastaa dipatun vaahtokarkin yläpinnan strösseleihin tai suklaarouheeseen jos haluat lisäväriä tai ilmettä.
Anna jähmettyä viileässä.

Ennen tarjoilua: Tökkää jokaiseen vaahtokarkkiin cocktailtikku ja tarjoile.


Söpöjä vaikka pikkuprinsessan synttäreillä ;) Poikien synttäreille soveltuvat vaahtokarkit saat kun värjäät valkosuklaan vaikkapa mustaksi, vihreäksi tai siniseksi teeman mukaan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pinkki canape 7 : Vadelma-vanilja- lakritsi shot
(Kuin jäätelöä!)

Raaka-aineet

1000 g kermaa
100 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehteä
100 g valkosuklaata

150 g vadelmia

valmista jäätelö /
lakritsakastiketta

koristeluun pätkittyä lakua

Ohjeet

Kuumenna kerma ja sokerit kattilassa kiehuvaksi.
Vähennä lämpö ja anna porista miedolla lämmöllä n.10min.

Valmistele vadelmamehu vadelma"vanukasta varten:
Kuumenna vadelmat kiehuvaksi ja anna jäähtyä.
Siivilöi vadelman mehu tiheän siivilän läpi ja ota talteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Puristele lionneista liivatteista ylim. vesi pois ja lisää kuumaan kermaan.
Sekoita kunnes liivatteet sulavat.
Ota massasta puolet toiseen kattilaan vadelma "vanukasta" varten.

Valmista ensin vadelmavanukas loppuun:
Sekoita kuumaan liivate-kermaseokseen vadelmamehu.
Maistele ja lisää sokeria tarvittaessa.

Jaa vadelmavanukas shottilaseihin tasaisesti.
Laita kylmään hyytymään

Valmista vaniljavanukas loppuun:
Sekoita sula valkosuklaa kerma-liivateseokseen.
Kaada vaniljavanukas vadelmavanukkaan päälle kun vadelmavanukas on TÄYSIN HYYTYNYT!

Anna vaniljavanukkaan hyytyä kylmässä täysin ja kaada lakritsakastiketta shotin pinnalle mielellään juuri ennen tarjoilua / kunnes täyte on hyytynyt.
Koristele lakritsalla :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pinkki canape 8: Pätkis-tryffelit
Raaka-aineet

2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
100 g pätkis- suklaata

strösseleitä, kaakaojauhetta
tai kookoshiutaleita,
pähkinää tms.

Ohjeet

Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se hitaasti kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna kerman jäähtyä useita minuutteja.

Laita pilkottu suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää kuuma kerma. Sekoita varovasti, kunnes seos on tasaista - älä sekoita liikaa tässä vaiheessa. Anna seoksen jäähtyä.
Paloittele pätkikset pieniksi paloiksi jäähtyneeseen seokseen.

Pyörittele kämmenten välissä seoksesta palloja ja aseta pallot leivinpaperin päälle. Anna tryffelien jähmettyä kylmässä.

Pyörittele tryffelit lopuksi strösselissä, murskatussa pähkinässä, kookoshiutaleissa, kaakaojauheessa tms.

Ohjeella tulee n.30-40kpl tryffeleitä

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Pääkallotäytekakku ( rock rock ! )
Raaka-aineet

kakkupohja 24cm vuokaan:

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
200 g voita/ margariinia
200 g tummaa suklaata
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kakkupohja 26cm vuokaan:

5 kpl kananmunia
2,5 dl sokeria
250 g voita/ margariinia
250 g tummaa suklaata
4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

n.3 dl mansikkamehua kostutukseen

täyte 1 mansikkarahka:
2 prk maitorahkaa
4 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
300 g mansikoista tehtyä pyrettä (n.1,5dl valmista pyrettä)
1,5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehteä + sitruunamehua
liuotukseen

täyte2 triosuklaa:

1 levy pandan valkosuklaata
1 levy pandan tummaa suklaata
150 g wiener nougatia + 3rkl kermaa
0,5 rkl kaakaojauhetta
3 dl kuohukermaa
150 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

valkosuklaakuorrutus x 2 :
0,7 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata

75 g tummaa suklaata yksityiskohtiin

2 prk valion mansikkakermaa
0,5-1 dl mansikkatomusokeria

Ohjeet

Valmista KAKSI kappaletta kakkupohjaa.
Toinen 26cm vuokaan ja toinen 24cm vuokaan.
Voitele ja korppujauhota vuoat.

Valmista yksi taikina kerrallaan, käyttäen samaa ohjetta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min.
Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta.

Valmista kakkujen täytteet:

Mansikkatäyte:

(valmista mansikkapyre n. 300g:sta pakastemansikoita sulattamalla mansikat ja soseuttamalla. Siivilöi mansikkapyre)
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Lisää maitorahka, sitruunamehu, tomusokeri siivilän läpi ja vaniljasokeri.
Lisää mansikkapyre.
Liota liivate runsaassa kylmässä vedessä pehmeäksi, n.5min.
Kuumenna tilkka sitruunamehua kattilassa kiehuvaksi.
Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota sitruunamehuun.
Lisää liivateseos mansikkarahkaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Ei sähkövatkaimella!

Suklaatäyte:

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kerman joukkoon kaakaojauhe, tuorejuusto ja tomusokeri.
Rouhi tumma ja vaalea suklaa, lisää.
Sulata wiener nougat 3rkl:aan kiehuvaa kermaa.
Anna nougatin jäähtyä ja lisää tuorejuusto-suklaaseokseen.

Täytä kakku:
Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan.
Laita alimmainen pohjalevy molempiin käyttämiisi irtopohjavuokiin ja kostuta pohjat mansikkamehulla.
Sivele pinnoille mansikkarahkatäytettä. Kostuta toinen pohjapala ja levitä seuraavaan väliin suklaavaahto.
Kostuta myös kakun ylimmäinen pala kevyesti mansikkamehulla ja paina päälle kanneksi.
Vie kylmään hyytymään yön yli kevyen painon alle.

Kakun koristelu:
Leikkaa pienemmästä täytekakkupohjasta suorakaiteen muotoinen pala pääkallon hammasrivistöksi.
Herkuttele reunat ;) ..
Kumoa isompi pyöreä kakku tarjoiluvadille.
Kumoa suorakaiteen muotoinen pala kiinni pyöreään palaan.
Painele suorakaiteen muotoinen pala kallon pyöreään reunaan kiinni.
Voit käyttää apuna tasoittelussa ylijäämäpaloja.
Karistele ylimääräiset korppujauhot kakun pinnalta pois pullasudilla.

Kuorruta kakku kaksi kertaa valkosuklaalla! = valmista valkosuklaakuorrutusta kaksi annosta erikseen.

Valmista ensimmäinen valkosuklaakuorrutus:

Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen.
Siirrä kattila takaisin levylle ja sulata suklaapalat lopullisesti kerman joukkoon erittäin pienellä lämmöllä. (levy ykkösellä.) Suklaan sulettua lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi seos heti kakun päälle ja tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä.
Vie kakku kylmään ja anna kuorrutteen jähmettyä.

Valmista toinen annos kuorrutetta edellisen jähmetyttyä ja levitä edellisen valkosuklaakuorrutteen pintaan.
Näin saat tasaisen ja kauniin kuorrutteen!

Sulata tummaa suklaata ja valmista sillä silmät + leuan raidat ja nenä.
Hahmottele pääkallolle silmät ja nenä + leuan raidat veitsen kärjellä KEVYESTI (!!!! ) kakun pintaan.
Pursota suklaa hahmotelmien päälle ja jähmetä kylmässä.

Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja mausta mansikkatomusokerilla.
Pursota kerma tähtityllalla varustetulla pursotuspussilla kakun reunalle.
Voit valmistaa koristeeksi marsipaanista vielä pieniä pääkalloja tai kitaroita :)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ison isot kiitokset vielä kaikille minuu onnitelleille! Ja halit.
 

comments powered by Disqus