So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

pikaruoka

Amarilloruokaa kotona


Muutama vuosi sitten Amarillossa tarjoiltiin aivan ihania Vege Fajitaksia, jotka olivat listalla kutakuinkin tällä kokonaisuudella myynnissä:

"Amarillon fajitakset sisältävät tortillalettuja, grillattua bataattia, tirisevän kuumaa sipuli-paprikapaistosta, raikasta amerikan- ja romainesalaattia, jääsalaattia, Amarillon tomaattisalsaa, cheddarjuustokastiketta, avocado-cremeä ja  jalapeñoja"


Muistaakseni näissä oli vielä lisäksi ranskankermaakin, ja bataatin päälle taisi olla ripoteltuna pannulla pyöräytettyä (tai raakaa...) punaista chiliä. Jollei muisti nyt tee tepposiaan...

Tämä bataattia sisältävä annos oli listalta ultimaattinen lempparini jota tilasin jokaisella kerralla kun amarillossa vierailin. Sydämeni murtui kun se poistettiin listalta ja bataatti korvattiin tofulla. Hyi olkoon.

Fajitasiltamia on mukavan helppoa järjestää kotosalla, sillä ruoanlaitto itsessään jättää tilaa seurustelulle. Valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise. Kerkiää karkeasti sanottuna kilistelemään Sol-pulloilla ja höpöttelemään niitä näitä samalla kun paprika-sipulipaistos tirisee parilapannulla. Siihenhän ei käytännössä tarvita mitään muuta kuin paprikaa, sipulia, öljyä, suolaa ja pippuria. Ja silti se on niin pirskatin hyvää! Viikonloppusafkaa parhaassa kategoriassa!




Grillattu bataatti

1,5 dl voita
1/2 tl paprikajauhetta
1/2tl chilijauhetta
1/4 tl kanelia
2 keskikokoista bataattia
suolaa
pippuria

Kirkasta ensin voi. Anna voin ensin hitaasti sulaa esim. teräskattilassa liedellä. Varo ylikuumentamasta voisulaa, ettei sakka pala. Kuori pinnalle noussut vaahtomainen pintakerros pois. Anna vielä sen jälkeen hiljalleen kiehua / poreilla ilman kantta vähintään 10 min miedolla lämmöllä. Poista mahdollinen pintakerros. Poista sitten pohjasakka: Kaada voiöljy erilliseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan eikä valu kirkkaan voin sekaan. Nyt ghee/ kirkastettu voi on käyttövalmista.


Syy miksi kirkastamme voin on se, että ghee ei käryä paistaessa samaan tapaan kuin tavallinen voi, vaan kirkastettu voi kestää korkeita paistolämpötiloja paljon paremmin.

Sekoita keskenään kirkastettu voi, paprikajauhe, chilijauhe ja kaneli. Pese bataatit huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa bataatit sentin paksuisiksi siivuiksi kuorineen. Keitä bataatteja, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Sivele keitetyt bataatit maustevoilla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Grillaa bataatteja pannulla molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Sivele maustevoita koko grillauksen ajan.

PS. Mikäli kokkailette täällä blogissa näkyviä reseptejä, tägätkää ne instagramissa hashtagilla #gastropahalapsi , niin käyn iitraamassa myös teidän tekemiänne herkkuja! :)