leipä

Paprika-juustoleipä

Tässäpä resepti leivontafoorumin leivontahaasteen voittaneeseen leipään. Alunperin laitoin taikinaan 200g grahamia, mutta koska alkuperäisen inspiraation antaneessa leivässäkään ei sitä ole, en toista kertaa laittaisi. Mieluummin sitä maissijauhoa mitä fazerinkin leivissä käytetään, ja joka antaakin leipiin kauniin kellertävän värin. Suluissa tekemäni muutokset. Myöskin paprikaa voi laittaa leipään reilumminkin kuin mitä mie laitoin, noiden päällisten määrä on ihan arvioitu. Voi olla että paprikaa menee enemmänkin, samoin sipulia. Mie laitoin yhen punasipulin ja jumbopaprikasta puolikkaan.

Paprika-juustoleipä

465g vettä
1 pss (11g) kuivahiivaa
15g suolaa
30g sokeria
200g grahamjauhoja (mieluummin maissijauhoa)
n. 500g venhäjauhoja
1dl öljyä

päälle:
100g punasipulia
70g paprikaa
n. 40g juustoa

Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola sekä sokeri. Sekoita jokkoon myös jauhot. Alusta taikinaa yleiskoneessa 10min ja lisää loppuvaiheessa öljy. Nostata taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunnin ajan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita uunin pohjalle vesiastia.
Hienonna sipuli silpuksi ja paprika pieniksi suikaleiksi.
Muotoile kohonneesta leipätaikinasta pitkulaisen mallinen leipä.
Tee veitsellä pitkä viilto leivän keskelle.
Painele viiltokohtaan sipulia ja paprikaa. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
Voitele leipä vedellä. Paista 200 asteessa n. 35 min ja anna jäähtyä.

Tässä leipä vielä ilman juustoa. Kannattaa laittaa täytettä enempi kun mie, ois vieläkin mehevämpää. 

comments powered by Disqus