peruna

Basilika-perunavohvelit

Suolainen lisäke vailla vertaa! Mikäli etsit vaihtoehtoa ainaiselle pottumuussille taikka keitetylle perunalle, olet saapunut oikeaan osoitteeseen. Basilikavohvelit maistuvat niin kasvis-kuin liharuoankin kylkiäisenä. Ja mikäli voffelipannu on jäänyt kaupan hyllylle, voit toki paistaa lättypannullakin. Hurja kokeilisi myös muurikkaa!

Basilika-perunavohvelit
 

  • 1 kg perunaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 kpl sipulia
  • 6 rkl tuoretta basilikaa
  • 5 kynttä valkosipulia
  • n.4 dl maitoa
  • 1,5 dl kermaa (tai partaäijää)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl suolaa
  • pippuria rouhittuna

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.
Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi.
Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.
Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska. Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria. Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.
Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi. (Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

 

comments powered by Disqus