So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

broileriruoka

Broilerirullat aurinkokuivatulla tomaatilla ja fetajuustolla


" Mehevät broilerirullat, pippurikermakastiketta, pastaa"

Broilerirullat valmistan ihan aina samalla tavalla. Nuijin ne ensin ohuiksi, teen täytteen, levitän kanalle ja käärin tiukaksi nyytiksi kelmuun. Kelmu"karkki" kääritään folioon ja kana kypsytetään hitaasti joko uunissa tai höyrypaistolla kiertoilmauunissa. Kanaa kypsytettäessä on käytettävä sisälämpömittaria mahdollisen salmonellan tuhoamiseksi.


Broilerirullat aurinkokuivatulla tomaatilla ja fetajuustolla
 

  • 400 g broilerin rintafileitä (tästä tulee niin monta annosta, kuin on fileitäkin!)
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • 70 g parmesaania
  • 1 puntti basilikaa
  • suolaa, pippuria

Nuiji broilerin rintafileet kelmun välissä ohuiksi. Levitä iso kelmunpala pöydälle tai leikkuulaudalle ja asettele nuijitut broilerin rintafileet kelmulle limittäin. Valmista täyte:Hienonna aurinkokuivattu tomaatti pieniksi kuutioiksi ja murenna feta joukkoon. Raasta sekaan parmesaani ja hienonna basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte tasaisesti nuijittujen broilereiden pinnalle. Kääri broilerit rullalle kääretortun tapaan, ja käytä kelmua


apuna rullauksessa. Nipistä kelmu tiukasti kiinni ja pyörittele kelmusta karkkimainen tanko. (pyörittele molemmat kelmun päät tiiviisti)Kääri kelmun päälle foliota ja nipistä päät tiukasti karkkitangon tapaan.
Aseta broilerirulla pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 120-150 asteessa kunnes broilerin sisälämpötila on 75 astetta. Käytä sisälämpömittaria! Tökkää mittarin pää rullan keskelle paksuimpaan kohtaan.
Anna pötkön jäähtyä hetki ja leikkaa sitten viistoittain annospaloiksi.
 


Katso pippurikermakastikkeen ohje täältä -> KLIKSISTÄ