makea leivonta

Cheer up emo kid, take a pancake! ( Amerikkalaiset pannukakut )

Everybody loves pancakes!

Aamiainen, välipala, jälkiruoka, iltapala. You name it.
Pannarit soveltuvat moneksi, ja maistuvat lähestulkoon jokaiselle.

Pannarien kanssa tarjotaan ehkä perinteisimmin hilloa ja kermavaahtoa, mutta päätin tehdä tarjottavista hieman erilaisemmat.

Omenapuiden sato on runsasta, joten käytin tätä ihanaa syksyn hedelmää myös lisukkeena.
Paahdoin omenat pannulla voi+ sokeriseoksessa ja maustoin kanelilla kevyesti.
Karamellisoidun omenan lisäksi toisesta kulhosta löytyy vaniljakreemiä + lemon curdia.
Hapokas lemon curd ja pehmeän vaniljainen kreemi ovat sopivan voimakkaan makuiset muuten melko neutraaleille pancakeseille. Toki jos pitää esimerkiksi hunajasta tai maple syrupista (vaahterasiirappi ) niin niitäkin voi tarjota pannareiden kaverina.
Tuoreet marjat ja hedelmät antavat pannareille kivaa raikasta makua.

 

Oletko vegaani tai kokeilunhaluinen, ja haluat testata maidottomia + munattomia pannareita?
Mielestäni paras ohje löytyy chocochilin blogista täältä:

http://www.chocochili.net/2009/04/pannukakku/


Tein pannarit perinteisellä amerikkalaisella reseptillä, ja paistoin pannukakut pannulla muhkeiksi.

Annosta kootessa miulla tapani mukaan jälleen vinksahti päässä, ja siksi myös annos näyttää no, melko mielenkiintoiselta. Ehkäpä ravintolan ruokalistalla ”nauravat pannarit” soveltuisivat lasten annokseksi? :D

------------------------------------------------------------------------------------------------------

” American pancakes” – recipe
Amerikkalaiset pannukakut

Raaka-aineet

3,5 dl maito-kermaseosta
noin 3dl jauhoja
1 muna
1/2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
2rkl öljyä
2rkl sokeria

Voita + öljyä paistamiseen

Ohjeet:
Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja toisessa kulhossa nestemäiset ainekset + muna.
Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä mielellään noin 10min.
Sulata öljyä + voita paistinpannulla kunnes rasva sulaa.
Paista pancakesit pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
Jos paistat pannarit lettupannulla, käytä taikinaa sen verran, että lettukolot täyttyvät piripintaan.
Huom! Pannarit ovat valmiita käännettäviksi kun yläpinnalle ilmestyy reilusti kuplia.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sitruunahilloketta ja hedelmää
comments powered by Disqus