jälkiruoka

Chocolate covered guns and rose desserts


Pyhnäsin Ihanille äideille ruusuleivokset äitienpäiväksi. Hankin tuon silikonisen ruusuvuoan varastoihini jo puolisen vuotta sitten, kun spottasin tälläset saman tyyliset ruusuherkut Kettuterroristien blogista. Pitkät tovit takaperin siis. Pakko on kyllä todeta, että vuoka on Loisto-ostos! Leivokset olivat odotettua helppotekoisempia, ja erittäin kauniita annoksessa. Suklaakuoren ansiosta (ja tehokkaan pakastuksen tuotoksena) leivokset irtosivat vuoasta erittäin helposti.

Se taitaskin olla sitten ruusulaulun paikka tässä


Mummo toivoi täytteeksi lakkaa, joten sitä oli kokeiltava. Nyt testanneena voi vain todeta, että lakan ja valkosuklaan yhdistelmä on aivan lyömätön. Pikemmittä puheitta, tässäpä osviittaa antava resepti leivoksiin. (lakkakastikkeen määriä en valitettavasti mitannut tarkkaan, joten siinä joku määrä _voi_ kusta jollain tapaa. Määrät suuntaa antavia)

Näitä vuokia myyvään ainakkii Prismoissa.


Ruusun muotoiset leivokset (6 leivosta)

200g valkosuklaata

Lakkakastike täytettä varten, hienommalta nimeltään LakkaCoulis
200g lakkaa (1 keskikokoinen pakasterasia)
0,7dl sokeria
1rkl sitruunamehua + 1rkl vettä

Täytteen muut ainekset:
2dl vispikermaa
100g philadelphiaa
tomusokeria maun mukaan
vaniljasokeria
2cl lakkalikööriä
3 liivatetta (+ liivatteiden sulatukseen vesitilkka)

Ohjeet:
Keitä lakkoja, sokeria, sitruunamehua ja vettä kattilassa noin 10min, jotta kastike kiehuu ja muuttuu sakeahkoksi. Painele lakkoja keittämisen aikana, jotta mahdollisimman paljon lakkojen mehua irtoaa. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. (siemeniä ei siis käytetä)

Sulata suklaa mikroaaltouunissa ja lisää siihen tilkka öljyä. Lusikoi sulaa valkosuklaata ruusumuotteihin, niin että reunat peittyvät kauttaaltaan suklaaseen.
Laita vuoka pakastimeen täytteenteon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen vesimäärään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista philadelphiajuusto lakkaliköörillä ja lisää kerman joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja lakkakastike. Lisää tarvittaessa tomusokeria lisämakeutta antamaan. Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja liuota vesitilkkaan. Lisää liivatteet täytteeseen ohuena nauhana kokoajan vispilällä/puuhaarukalla sekoittaen. Kaada täyte ruusumuotteihin suklaakuoren päälle ja jähmetä pakastimessa mielellään yön yli.
Ennen tarjoilua: Irroita ruusuleivokset vuoistaan ja anna lämmetä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua.

Pari tein tummalla suklaalla kun valkonen loppu kesken, nyyh.

Koristeluun käytetty siivilöityä vadelmahilloa, sulaa suklaata ja tuo vihree mönjä on sitruunamelissalla maustettu "coulis" / sakeahko kastike. Lisäksi keksimurua ja tuoretta sitruunamelissaa.

 

comments powered by Disqus