intialainen

Dal paratha (intialainen linssileipä)

Dal Paratha

  • 300 g täysjyvä vehnäjauhoja
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 1 rkl gheetä (kirkastettu voi)
  • 1/2 tl suolaa
  • vettä niin että taikinasta tulee sopivan jämäkkä
  • 200 g vihreitä linssejä (keltaisia linssejä jos saatavilla)
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • ripaus kurkumaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl vihreä chili
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 0,5 tl valkosipulitahnaa
  • 1/2 kpl limen mehu
  • 1 tl timjamia
  • 4 rkl gheetä (kirkastettu voi)
    Yhdistä jauhot, suola, ghee ja vesi.Alusta 5 min ja lisää jauhoja tarvittaessa. muotoile kiinteäksi palloksi leivinliinan alle.
    Keitä vihreitä linssejä kiehuvassa vedessä kurkuman ja murskatun inkiväärin kanssa puoli tuntia.Kaada vesi pois ja huuhtele linssit.
    Kuumenna 1rkl gheetä laakealla pannulla ja freesaa sipulit, chili ja inkivääri + valkosipulitahna. Lisää linssit, timjami ja limemehu. Maista, lisää suolaa tarvittaessa.
    Muotoile taikinasta 6 palloa ja litistä ne jauhotetulla pöydällä n.0,5cm paksuisiksi.Sivele gheetä taikinan keskelle.Lisää n. 1rkl linssiseosta.Sirota vehnäjauhoa tippanen linssikeon päälle.Nipistä reunat linssien päälle, jolloin tuloksena on vähän pussukan mallinen nyytti.Litistä leipänen jälleen ja kaulitse 0.5-1cm paksuiseksi.
    Kuumenna reilusti gheetä laakealla pannulla.
    Paista parathat ruskeapilkkuisiksi.

    Tarjoile kuumana intialaisen ruoan ohessa (mango chutneyllä siveltynä)

     

     
comments powered by Disqus