So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

liharuoka

Elokuvista tuttua ruokaa

Studio Ghiblinin ja Henkien kätkemänkin ohjanneen Hayoa Miyazakin yhdessä tuottama Gake no ue no Ponyo ( 崖の上のポニョ / Ponyo rantakalliolla) on 19.7.2008 julkaistu animaatioelokuva. Ponyo-elokuva sijoittuu pieneen merenrantakaupunkiin, ja kertoo suloisen ihmiseksi haluavan kalan sekä viisivuotiaan Sōsuke -pojan liikuttavan tarinan.

Tekaisin leffan inspiroimana yhdessä kohtauksessakin näkynyttä apetta, jota Sōsuken äiti tarjosi nälkäisille lapsukaisille.. Kyseessä siis tämä:
 

Ponyo loves ham, ponyo loves ham!
Ja tässäpä miun versio samasta sapuskasta Suomalaisittain:


Kyseessä siis arkeenkin soveltuva aivan tavallinen ja maittava ruoka. :) Hinnaltaan myös kohtuullisen edullista, eli soveltuu mainiosti opiskelijan budjettiin. Paistettua kinkkua, purjosipulia ja häränsilmä. Häränsilmä onnistui kerrankin täydellisesti. Pyöreä, ei mitenkään valunut ja juuri sopivan hyytynyt. Myönnettäköön että paistoin kananmunan stanssissa (rengasmuotti), ja siitä syystä muoto on noin täydellisen pyöreä. Saahan sitä soveltaa! Vastaavanlaisen lopputuloksen saisi varmasti lettupannullakin, mutta empä inspiraatiopuuskassani sitä älynnyt.


Sellaista ns. kieli poskessa tehtyä ruokaa. Olenhan sen verran matkija, että kopioin ruoatkin suoraan elokuvista. Öhöhö. Elämän ei tarvitse olla niin vakavaa!

Miulle ponyo-elokuva aukesi vasta toisella katsomiskerralla, ensimmäinen kerta meni vähän ehkä ohi. Katsastakaa ainakin leffan traileri, kyseessä todella ihana tuotos ^^ Nauroin muutamassa kohdassa lähestulkoon huutonaurua, Ponyo on vain hahmona yksi maailmankaikkeuden suloisimmista luomuksista.