voileipäkakut

Etelän hetelmiä


Makeaa ja hedelmäistä täytekakkua, ja kyytipojaksi pari palaa kinkkuvoileipäkakkua. Melko hyvät juhlatarjottavat kahdeksankymppisjuhliin, vaikka itse sanonkin. Välillä perinteikkyys ja yksinkertaisuus on kakuissakin plussaa, enkä kyllä pistä yhtään pahakseni tälläisten HH-klubin (Heleposti Hyvveetä!) syötävien väsäämistä. Vaikka aikataulu olikin hiukan nihkeähkö elämänrytmin takia, oli kakkujen teko suhteellisen kivuton ja mukava prosessi. Eikä lopputuloksesta ainakaan moitetta tullut, joten voitto kotiin!

Tällä kertaa pyrin panostamaan täytekakun koristelussa nimenomaan raikkauteen ja tuoreuteen, vaikka eiväthän nämä hedelmät ja koristeet mitään tuoreita lähituotantohedelmiä ole, vaan aivan jotain muuta. Jokatapauksessa, ideana oli käyttää mahdollisimman monipuolisesti erilaisia hetelmiä, kuitenkaan tunkematta pintaa niin täyteen että lopputulos muistuttaisi hedelmäsalaattia. Tietenkin, jos haluaa päästä helpolla niin voihan töräyttää kakun päälle vaikka pelkkää purkkihedelmäsekoitustakin. :P

Kinkkuvoileipäkakku, 20 hlö


ISO Paahtoleipäpaketti, eli n.750 g

Kostutus:
2 rkl vasikanfondia (tai pari lihaliemikuutiota) liuotettuna n. 1,3 litraan vettä

Leikkaa leivistä reunat. Liuota fondi/ liemikuutiot kiehuvaan vesitilkkaan ja sen jälkeen lopun vesimäärän joukkoon.
 


Täyte
300g Savukinkkua
100g salamia
1 pieni paprika tai puolikas isosta paprikasta
1 keskikokoinen punasipuli
Kourallinen Persiljaa
0,5-1dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
400g Valkosipulituorejuustoa tai yrttituorejuustoa
Kourallinen Juustoraastetta
150g Majoneesia
1-3 rkl (riippuu kuin tujakasta tykkäilee..) sinappikurkkusalaattia
mustapippuria, suolaa

Kuutioi savukinkku, salami ja paprika pieniksi kuutioiksi.
Silppua punasipuli ja persilja.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta hyvin.




Kokoaminen

Lado 6 leipäviipaletta peräkkäin (kahden)leivinpaperin päälle, tarjottimelle, ja kostuta jokainen leipäsiivu hyvin.Kauho päälle sopiva kerros täytettä ja lisää seuraavat 6 leipäpalaa.
Kostuta jälleen, ja jatka kunnes kaikki leipäpalat on käytetty.
Kelmuta voileipäkakku huolella ja vie kylmään.
Aseta päälle painoksi leikkuulauta, ja anna muheutua mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorrutus
400g haluamaasi tuorejuustoa
100g majoneesia

Notkista tuorejuusto majoneesilla tasaiseksi tahnaksi ja levitä voileipäkakun päälle lastalla.
Koristele voileipäkakku mielesi mukaan. Siirrä voileipäkakku tarjoilualustalle leivinpaperia apunakäyttäen ja leikkaa leivinpaperi pois näkyvistä.

Hedelmäkakku 20hlö

Täytekakkupohja

6 munaa
2,25dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Ota munat jääkaapista huoneen lämpöön lämpenemään. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.Varaa tarvikkeet lähellesi. Voitele kakkuvuoka vuokaspraylla.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos sihdin läpi varovasti lastalla käännellen munavaahtoon.

Paista hyvin voidellussa vuoassa n. 40 min, vahdi kakkua paiston aikana. Kakkuvuokaa ei ole pakko jauhottaa, mutta jos siltä tuntuu niin korppujauhoakin voi käyttää. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Ja anna kakun jäähtyä täysin.

Kostutus
Omenamehua
(tai peruskostutusvettä)

Täyte
n.350g sekahedelmähilloa
(tai voit tehdä itse sekoittamalla esim. aprikoosimarmeladia, omenamarmeladia, appelsiinimarmeladia keskenään)

3dl vispikermaa
tomusokeria
vaniljasokeria

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta vatkauksen loppuvaiheessa tomusokerilla + vaniljasokerilla.
(Sekoita hillot/marmeladit keskenään.)
Leikkaa kakupohja kolmeen osaan.
Aseta alin pohjapala kakkupahvin tms alustan päälle, ja kostuta pohja.
Levitä pinnalle kerros hilloa ja sen jälkeen kermaa.
Aseta päälle seuraava pala ja toimi samoin.

 


Pinnalle

n.200g hilloa hedelmien alle, ohueksi kerrokseksi levitettynä.

Haluamiasi hedelmiä,
esim. tummia ja vaaleita viinirypäleitä, passionhedelmän puolikkaita, ananaskirsikoita, kiiviä, karambolaa, omenaa, säilykeananasta, säilykepersikkaa, säilykemandariinilohkoja, säilykepäärynää, cocktailkirsikoita tms. Jos mansikoita sattuu löytymään tuoreena kohtuuhintaan, nekin soveltuvat vallan hyvin koristeiksi.

Valmista kiille hedelmien päälle 2dl:stä vettä ja 1dl:stä hyytelösokeria, paketin ohjeen mukaan.

Kermaa kuluu isolla tyllalla pursotettuna n. 7-8 dl.

Viimeistelyyn voi käyttää esimerkiksi paahdettuja mantelilastuja, kookoshiutaleita, mantelirouhetta tms.

comments powered by Disqus